Giacomo Nizzolo richt zich in 2015 op de Giro
zondag 7 december 2014 om 10:54

Giacomo Nizzolo richt zich in 2015 op de Giro

Giacomo Nizzolo

foto: Sirotti

Giacomo Nizzolo richt zich in 2015 op de Giro d’Italia. De 25-jarige sprinter van Trek Factory Racing was in 2014 een paar keer dich bij een ritzege en wil het komend seizoen opnieuw gaan proberen in La Corsa Rosa.

Nizzolo verzamelde in de voorbije Ronde van Italië vijf podiumplaatsen en werd tweede in het puntenklassement. “Ik ben tevreden met mijn prestatie in de Giro,” vertelt hij aan Ciclismo Internacional. “Ik reed een regelmatige wedstrijd, maar het was nog beter geweest wanneer ik minimaal een etappe gewonnen had. Maar ik klaag niet,” geeft hij aan.

De Italiaan zou graag zijn eigen sprinttrein hebben. “Het zou ideaal zijn wanneer jouw ploeg ene goede trein maakt want je kent jouw ploeggenoten en je weet wat ze gaan doen. Het is beter dan je concurrenten te volgen,” stelt hij.

Nizzolo heeft zijn wedstrijdprogramma al in zijn hoofd. “Mijn seizoen start in de Tour Down Under. Daarna richt ik mij op Parijs-Nice, Milaan-San Remo, Gent- Wevelgem en de Giro d’Italia. En waarom zou ik in het najaar niet met de nationale ploeg naar het wereldkampioenschap kunnen?” vraagt hij zich af.

Voor Milaan-San Remo komt hij naar eigen zeggen nog iets tekort. “Ik zal daar mijn best doen, maar dat is nog iets te veel voor mij.” In Parijs-Nice hoopt hij wel kans te maken. “Ik wil het daar goed doen in de sprints,” kondigt hij aan De Giro is voorlopig de enige grote ronde op zijn programma. “Er is nog geen beslissing genomen over de Tour en de Vuelta, maar mijn belangrijkste doel zal denk ik weer de Giro zijn. De Giro is volgend jaar veel zwaarder. Ik zal opnieuw kansen krijgen, maar niet zo veel als in het verleden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.