zaterdag 8 juni 2024 om 13:27

Gianni Vermeersch hoopt ondanks blessure nog altijd op Tour de France

Video Gianni Vermeersch is nog altijd hoopvol voor de Tour de France, ondanks dat hij eind mei een breukje in zijn elleboog opliep. Dat vertelde de coureur van Alpecin-Deceunick voor Dwars door het Hageland aan WielerFlits. “Het zal moeten meevallen vandaag”, aldus Vermeersch.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De afgelopen week was Vermeersch met een groot deel van de Tourploeg van Alpecin-Deceuninck op hoogtestage naar La Plagne. Hoe ging dat? “Al bij al goed”, legt hij uit. “De eerste dagen was het een beetje aanpassen door mijn elleboogblessure. Daardoor deed ik eerst wat simulatie, maar daarna heb ik wel een goede stage gehad.”

“De wonde is nog niet volledig dicht en als ik in een put rijd, dan heb ik nog wat last. Maar het is goed ingetapet en dat zorgt voor goede stevigheid”, weet Vermeersch, die in het Hageland wel kasseienstroken en gravelwegen tegenkomt. “Je moet ergens herbeginnen, want volgende week is al de Ronde van België. En het gravel valt hier nog wel mee. Het is eerder kleine grind, zeker vergeleken met Antwerp Port Epic.”

Tour de France
Deelname aan de Tour de France ligt daarom nog altijd in de lijn der verwachting voor Vermeersch, die er hoopt aan de zijde van Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen te kunnen koersen. “Ik hoop het wel. De conditie is er toch, dus laten we hopen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.