vrijdag 12 juli 2024 om 10:42

Gianni Vermeersch in de Barbershop: “Mathieu van der Poel is lastig in de zeik te nemen”

Video Wie tien jaar geleden had gedacht dat crosser Gianni Vermeersch in 2024 zijn debuut in de Tour de France zou maken, was voor gek verklaard. “Dat had ikzelf ook nooit kunnen dromen”, vertelt de 31-jarige Belg in de barbershop van Alpecin en WielerFlits. Hij jaagt met Jasper Philipsen op ritzeges.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vermeersch hoort bij het meubilair van Alpecin-Deceuninck. Vanaf het allereerste moment is de Belg betrokken bij de transitie van het toen nog kleine crossploegje BKCP-Powerplus naar wat nu WorldTeam Alpecin-Deceuninck is. Dit voorjaar won de ploeg drie monumenten, een absoluut hoogtepunt. Vorig jaar waren dat er ook al twee en won de ploeg vier ritzeges en de groene trui in de Tour de France.

Voor de gewaardeerde helper van Philipsen en wereldkampioen Mathieu van der Poel is zijn Tourdebuut een kroon op een mooie carrière. “Tien jaar terug was ik nog fulltime-crosser en wilde ik daar het hoogst haalbare uit halen. Maar door de jaren heen ben ik meegegroeid met de ploeg. Nu heb ik monumenten en grote rondes gereden. Uiteindelijk heb ik een mooiere carrière kunnen uitbouwen dan ik ooit had kunnen dromen.”

Speciale band met Van der Poel
Naast ploeggenoot is Vermeersch ook een van de vrienden van MVDP. De twee delen dezelfde humor en samen vaak partners in crime. “Door Mathieu word ik meestal in de zeik genomen, de anderen nemen we graag samen in de zeik. Mathieu zelf laat zich weinig op iets betrappen waarop we hem kunnen pakken. Net als in de koers, een beetje. Maar meestal werken we samen om de rest te grazen te nemen.”

Toch moet je niet denken dat ze altijd de lolbroek uithangen. “Meestal is dat op training. We hebben gewoon plezier op de fiets. Mathieu is heel sterk in woordgrapjes. Het is meer dat dan dat we echt grote fratsen uithalen. Wat onze slechtste grap ooit is? Ppff… Ik zal mijn joker inzetten!”, grijnst de Belg. 

Alpecin x WielerFlits

Iedere dag tijdens de Tour de France publiceren we in samenwerking met Alpecin een openhartig gesprek vanuit de kappersstoel. In deze serie nemen (oud-)wielrenners plaats in de mobiele barbershop van Alpecin Grey Attack om te praten over hun leven op en naast de fiets, en natuurlijk over de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.