Giro 2016: Voorbeschouwing – Het Algemeen Klassement
Foto: Sirotti
donderdag 5 mei 2016 om 07:25

Giro 2016: Voorbeschouwing – Het Algemeen Klassement

Met het bespreken van de favorieten voor de eindzege zijn we bij onze laatste voorbeschouwing voor de Giro d’Italia 2016 aanbeland. Bij afwezigheid van Alberto Contador kunnen we ons opmaken voor een strijd tussen oud-teamgenoten Vincenzo Nibali en Mikel Landa. Met Alejandro Valverde en Rigoberto Uran zijn er echter meer kapers op de kust. Wie worden de hoofdrolspelers in de strijd om de roze trui? WielerFlits ontleedt de deelnemerslijst en taxeert de favorieten.

Historie
Zoals iedere wielerliefhebber weet, is de maglia rosa (roze trui) de beloning voor de leider van het algemeen klassement. Hoewel de eerste Giro al in 1909 werd verreden, zou het tot 1931 duren voordat de leiderstrui zijn intrede zou doen. Larco Guerra won dat jaar de openingsetappe van Milaan naar Mantua en mocht daarom voor het eerst het tricot om zijn schouders dragen. De kleur van de leiderstrui is roze omdat de krant van organisator Gazzetta dello Sport op roze papier gedrukt wordt.

De Italianen zijn in eigen land recordhouder in het aantal overwinningen. Maar liefst 68 van de 98 edities werden gewonnen door een Italiaan. Van de negentien meest recente edities ging de eindzege veertien keer naar een Italiaan. Vincenzo Nibali was in 2013 de laatste.

Merckx won de Giro vijf keer - Foto: Sirotti

Merckx won de Giro vijf keer – Foto: Sirotti

Alfredo Binda, Fausto Coppi en Eddy Merckx slaagden erin om vijf keer het eindklassement te winnen. Merckx droeg in totaal 76 dagen het roze. Zes Nederlanders droegen de roze trui, maar nog nooit veroverde een landgenoot de eindzege. Erik Breukink was er in 1988 met een tweede plaats dichtbij. Wim van Est droeg in 1953 als eerste Nederlander het roze. Gerrit Voorting (1954), Jean-Paul van Poppel (1986 & 1989), Erik Breukink (1987 & 1989), Jeroen Blijlevens (1999) en als laatste Pieter Weening (2011) zouden volgen. In totaal werd de roze trui 18 dagen door een Nederlander gedragen.

Pieter Weening is de laatste Nederlandse rozetruidrager - Foto: Sirotti

Pieter Weening is de laatste Nederlandse rozetruidrager – Foto: Sirotti

De trui is van het merk Santini en wordt dit jaar gesponsord door Enel, een Italiaanse energieleverancier.

Bonificaties
Er zijn bonificatieseconden te verdienen in alle etappes, behalve de tijdritten. De winnaar krijgt tien seconden cadeau. De nummer twee krijg er zes en de nummer drie ontvangt er vier.

De Favorieten
De renners die in aanmerking willen komen voor de eindoverwinning, moeten ook dit jaar voldoen aan het klassieke profiel van een ronderenner. Klimmersbenen en hard rijden tegen de klok zijn een must. De nadruk ligt dit jaar op het laatste onderdeel. Het parcours kent immers minder aankomsten bergop en meer kilometers tegen de klok dan de voorbije jaren.

Nibali versus Landa

Vincenzo Nibali

Nibali won de Giro in 2013 – Foto: Sirotti

Vincenzo Nibali begint in Apeldoorn aan de jacht op een vierde eindzege in een grote ronde. Na zijn diskwalificatie in de voorbije Vuelta, wegens het opzichtig hangen aan een ploegwagen, verzocht hij om te mogen starten in de ronde van zijn vaderland. Astana komt daardoor na een tweede (Aru) en derde plaats (Landa) vorig jaar met grof geschut aan de start. Het palmares van de Italiaan zorgt ervoor dat er over zijn kwaliteiten als ronderenners geen twijfels zijn, maar over zijn huidige vorm zijn die er des te meer. Nibali begon het seizoen voortvarend met een overwinning in Oman, maar daarna kwam de klad in zijn prestaties. Na een hoogtestage op Tenerife, die ervoor moet zorgen dat Nibali tijdens de zware slotweek op zijn best is, vallen zijn resultaten tegen. In Trentino speelde hij geen rol van betekenis en ook in Luik trad hij niet op de voorgrond. Trainer Slongo en teambaas Vinokourov roepen in koor dat zij zich geen zorgen maken over zijn vorm. Gaat het hier om tijdelijke dip? Gezien zijn staat van dienst in grote rondes en het feit dat de ervaren Italiaan weet hoe hij zich moet voorbereiden op grote rondes, geven wij hem het voordeel van de twijfel.

Kan Mikel Landa dit jaar meedoen om het roze - Foto: Sirotti

Kan Mikel Landa dit jaar meedoen om het roze? – Foto: Sirotti

Ook Mikel Landa begint aan de Giro met als doel deze te winnen. Met twee ritzeges was hij een van de smaakmakers van de afgelopen editie. Hij eindigde als derde in het eindklassement, maar had hoger kunnen eindigen wanneer hij niet gevangen zou zitten in de ploegentactiek. Door de overstap van Astana naar Sky start hij dit jaar als onbetwiste kopman. De Britse formatie heeft met Landa een serieuze kanshebber voor eindwinst binnengehaald. De voorbije wedstrijden bevestigde hij deze status. Na een ongelukkige winter, waarin hij meerdere malen zijn debuut uit moest stellen, raakte hij de voorbije maanden op stoom. In het Baskenland won hij een etappe en in Trentino het eindklassement. Zijn de vijftien koersdagen die hij in de benen heeft voldoende? Het is niet in zijn voordeel dat er nu minder aankomsten bergop zijn dan vorig jaar. Wanneer hij zijn verlies in de tijdritten kan beperken, is hij een serieuze gegadigde voor het roze.

Bij de vergelijking tussen Nibali en Landa is het ook interessant om de ploegen van de twee tenoren onder de loep te nemen. Op papier beschikt Astana over de sterkste selectie. Vorig jaar domineerde de lichtblauwe garde op de Italiaanse wegen, maar de huidige selectie kent in vergelijking met de Giro van 2015 de nodige wijzigingen. Enkel Tanel Kangert, Davide Malacarne en Andrey Zeits waren er twaalf maanden geleden ook bij. Renners uit het kamp-Aru zijn vervangen door knechten uit het kamp-Nibali. De Siciliaan wordt ondersteund door trouwe gezanten Valerio Agnoli en Eros Capecchi en oud-winnaar Michele Scarponi. Met Jakob Fuglsang en Tanel Kangert kan hij bovendien in het hooggebergte rekenen op serieuze luxeknechten. Landa weet zich bij Sky gesteund door onder meer Mikel Nieve, David Lopez, Nicolas Roche en Ian Boswell. Met deze renners zou de ploeg op elk terrein de koers moeten kunnen dragen.

Doet Alejandro Valverde mee in de strijd om de eindzege? - Foto: Sirotti

Doet Alejandro Valverde mee in de strijd om de eindzege? – Foto: Sirotti

Alejandro Valverde maakt op 36-jarige leeftijd zijn Girodebuut. De Spanjaard koos de voorbije jaren voor de Tour en Vuelta, waar hij respectievelijk vijf en negen keer bij de eerste tien eindigde. De eerste maanden van 2016 toonde ‘El Imbatido’ dat er op hem nog geen sleet zit. De Murciaan won in eigen land de Ruta del Sol en de Vuelta a Castilla y Leon en zette bovendien voor een vierde keer de Waalse Pijl op zijn naam. Zijn snelle eindschot stelt hem in staat om dure bonificatieseconden te verzamelen. In de Tour en zijn eigen Vuelta behaalde hij al het podium. Lukt hem dat ook in de Giro? Naast Valverde beschikt Movistar met Andrey Amador over de nummer vier van vorig jaar.

Ilnur Zakarin wordt de komende Giro opnieuw een renner om rekening mee te houden. In Romandië behoorde hij bergop tot de sterkste renners. De kopman van Katusha won vorig jaar de etappe op het circuit van Imola, maar was in het algemeen klassement pas terug te vinden op de 44e plaats. Doordat hij zijn piek had gelegd in Romandië, nam in de Giro zijn vorm alweer wat af. Heeft hij het dit jaar beter ingedeeld? Zakarin deelt bij Katusha het kopmanschap met nieuwkomer Rein Taaramäe. De 29-jarige Est maakt zijn Giro-debuut.

Rigoberto Uran werd al twee keer tweede in de Giro - Foto: Cannondale / Graham Watson

Rigoberto Uran werd al twee keer tweede in de Giro – Foto: Cannondale / Graham Watson

Cannondale heeft met Rigoberto Uran een renner in huis die mee kan spelen voor de prijzen. De Colombiaan werd al twee keer tweede in de Giro en maakt er geen geheim van dat La Corsa Rosa dit jaar opnieuw zijn hoofddoel is. Hij start om te winnen. Vorig jaar zag hij door een verkoudheid in de eerste week zijn kansen op een goed klassement in rook opgaan. In de slotweek haalde hij het podium in Sestrière en Cervinia, wat hem uiteindelijk een veertiende plek in de eindrangschikking opleverde. Bij zijn nieuwe werkgever krijgt hij ter ondersteuning onder meer Joe Dombrowski en Davide Formolo met zich mee. De kilometers tegen de klok zouden voor hem geen probleem moeten zijn. Twee jaar geleden imponeerde Uran nog door de lastige tijdrit naar Barolo te winnen, al was daar vorige week in Romandië weinig meer van terug te zien.

Tinkoff rekent bij afwezigheid van Alberto Contador op Rafal Majka. Alvorens hij zijn Spaanse kopman in de Tour gaat ondersteunen, mag Majka in de Giro voor eigen kansen rijden. De nummer drie uit de voorbije Vuelta toonde in Romandië dat het met zijn vorm wel goed zit. De Poolse klimmer eindigde in de Giro al twee keer bij de beste tien. In 2013 werd hij zevende, in 2014 eindigde hij als zesde. Dit jaar wil hij meestrijden om de eindzege, maar daarvoor zal hij nog een grote stap moeten zetten.

Esteban Chaves brak vorig jaar door in de Vuelta - Foto: Sirotti

Esteban Chaves brak vorig jaar door in de Vuelta – Foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE rekent op Esteban Chaves. De ploeg zal deze Giro volledig in zijn dienst rijden, een nieuwe ervaring voor de Aussies. De 26-jarige Colombiaanse klimmer kende vorig jaar in de Vuelta zijn doorbraak als ronderenner. Hij won de ritten naar Caminito del Rey en Sierra de Cazorla en eindigde als vijfde in het eindklassement. Ook in Italië zet hij in op een plek bij de beste vijf. In de bergetappes is hij zonder meer een gevaarlijke klant.

Ryder Hesjedal is (samen met Nibali, Scarponi en Cunego) een van de vier oud-winnaars aan de start. Vorig jaar werd de winnaar van de Giro van 2012 vijfde. Hij gebruikte de wedstrijden voorafgaand aan de Giro vooral om te trainen, waardoor het nog gissen is naar zijn vorm.

Domenico Pozzovivo - Foto: Sirotti

Domenico Pozzovivo reed in de Giro al vier keer top tien – Foto: Sirotti

AG2R La Mondiale beschikt met Domenico Pozzovivo en Jean-Christophe Péraud over twee troeven. De Franse formatie mikt op een plek bij de beste tien. De Italiaanse klimmer Pozzovivo eindigde in zijn thuiskoers al vier keer bij de beste tien. Twee jaar geleden behaalde hij met de vijfde plaats zijn beste resultaat. De 38-jarige Péraud maakt voor het eerst zijn opwachting in de Giro. De nummer twee uit de Tour van 2014 stelt zich (in wat waarschijnlijk zijn laatste grote ronde ooit wordt) een plek bij de beste vijf tot doel.

De Nederlanders
Er staan deze Giro slechts twaalf Nederlanders aan de start. Een start in eigen land wist klassementsrenners Bauke Mollema, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam niet te verleiden tot een deelname. De hoop van de Nederlandse wielerfan is na zijn sterke optreden in de voorbije Vuelta gevestigd op Tom Dumoulin. De kopman van Giant-Alpecin benadrukt in interviews dat hij zich deze Giro wil focussen op de tijdritten, maar dat verklaarde hij voorafgaand aan zijn succesvolle Vuelta ook.

Steven Kruijswijk - foto: Sirotti

Steven Kruijswijk reed vorig jaar een goede Giro – foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo rekent op Steven Kruijswijk. De Brabantse klimmer bereikte vorig jaar met aanvallend rijden de zevende plek. Vorig jaar reed hij in de slotweek met de beste klimmers mee naar boven. Dat deze klassering geen incident was, bewijst zijn achtste plek uit 2011. Mits gespaard van tegenslag behoort dit opnieuw tot de mogelijkheden.

De outsiders
Naast renners die strijden voor het roze, herbergt het peloton een reeks namen die inzetten op een ereplaats of dagsucces. Lotto Soudal mikt met Maxime Monfort op een plek bij de beste tien. De Waalse klimmer werd vorig jaar elfde. Tim Wellens gaat vooral voor dagsucces. Het Franse FDJ vertrouwt op Alexandre Geniez, die vorig jaar knap als negende eindigde. Bij Etixx-Quick-Step is Gianluca Brambilla de aangewezen man voor het klassement. De pocketklimmer uit Lombardije begon het seizoen sterk. Naast een vroege zege op Mallorca eindigde hij al zes keer in de top tien.

Gazprom-RusVelo beschikt over Sergey Firsanov. De 33-jarige Rus maakt zijn debuut in een grote ronde, maar is bezig aan een opvallend sterk seizoen. Op Italiaanse bodem won hij dit jaar al de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en de Giro dell’Appennino. In de Giro del Trentino eindigde hij als vierde, achter Landa, Fuglsang en Kangert. Dimension Data heeft de beschikking over klimmers Igor Anton en Merhawi Kudus.

Damiano Cunego richt zich dit jaar op dagsucces - Foto: Sirotti

Oud-winnaar Damiano Cunego richt zich dit jaar op dagsucces – Foto: Sirotti

Bij Nippo-Vini Fantini begint Damiano Cunego aan zijn tiende Giro. De blonde klimmer (eindwinnaar in 2004) heeft zijn hoogtijdagen achter zich en heeft al uitgesproken dat hij zich met name zal richten op dagsucces. Bij Lampre-Merida en Bardiani-CSF krijgen we de kans om de toekomst van het Italiaanse wielrennen aan het werk te zien. Bij Lampe-Merida (dat Diego Ulissi meegenomen heeft als rittenkaper) rijdt Simone Petilli zijn eerste Giro. Bardiani-CSF laat Giulio Ciccone en Simone Andreetta debuteren. In het hooggebergte mogen de vrijbuiters Stefano (tutti pazzi per) Pirazzi en Francesco Bongiorno hun gang gaan.

Hoewel toppers als Contador, Quintana en Froome ontbreken, mag er gerust gesteld worden dat deze Giro een behoorlijke bezetting kent. Komt er een aangekondigd duel tussen Nibali en Landa, of volgt er een surprise? Het zou immers niet de eerste keer zijn dat de Giro een verrassende winnaar oplevert. Op zondag 29 mei weten we het antwoord.

Favorieten Giro d’Italia
**** Vincenzo Nibali
*** Mikel Landa, Alejandro Valverde
** Rigoberto Uran, Ilnur Zakarin, Rafal Majka
* Domenico Pozzovivo, Esteban Chaves, Ryder Hesjedal, Steven Kruijswijk

Deelnemerslijst Giro d’Italia 2016

[poll id=”232″]

RIDE Magazine
81 Reacties
04-05-2016 08:11
Majka en hesjedal zijn de twee zwakste uit de sterrenverdeling voor mijn gevoel.

Denk dat nibali er ook nog wel doorheen zakt.
04-05-2016 08:13
Helemaal mee eens!

@Ab Normaal: "Zijn snelle eindschot stelt hem in staat om dure bonificatieseconden te verzamelen"

Zoals ik dus al zei over Valverde! :p
04-05-2016 08:25
Over Majka: "De nummer drie uit de voorbije Vuelta toonde in Romandië dat het met zijn vorm wel goed zit."

Dat viel volgens mij toch wel tegen. Ook interessant dat Peraud op top 5 mikt, gaat m niet worden voor m vrees ik. Verder goede voorbeschouwing. Het wordt een spannende Giro, aardig wat renners die dichtbij elkaar zitten qua niveau. Daarnaast toch ook aardig wat kansen voor de rittenkapers, dat is ook altijd wel leuk.
04-05-2016 08:31
Edit redactie: bedankt
04-05-2016 08:34
"Het is niet realistisch om te verwachten dat hij mee gaat strijden voor een podiumplek, maar een nieuwe klassering bij de beste tien mag ondanks het sterke deelnemersveld een doel zijn."


Waarom niet? Hij was vorig jaar in de laatste week een van de sterkste klimmers, ondanks alle aanvallen die hij al had gedaan. Dat is ook zijn kracht. Als je het tijdverlies van de rampetappe en het tijdverlies na zijn eerste aanvalspoging weg streept tegen de tijdwinst uit andere aanvallen had hij toen ook gewoon mee gedaan voor het podium. Het enige waar hij dan imo niet meer voor had meegestreden was de bergtrui.

En de sterkste renners in de laatste week doen over het algemeen mee voor het podium lijkt mij. (tenzij ze eerder al veel tijd hebben verloren door lek/val/ziekte/slechte dag/onoplettendheid). Ik zeg niet dat hij ff podium gaat rijden maar ik verwacht zeker dat hij lang gaat meedoen om de knikkers.
04-05-2016 08:43
Nibali gaat in topvorm zijn. In de Tour 2014 ging de voorbereiding ook zo ongeveer. Hij gaat ook de Giro winnen. Al verwacht ik Landa minstens zo sterk als het bergop gaat, de tijdrit gaat Landa dwars zitten. Ook Zakarin kan gaat meedoen voor winst, nu hij ook voor een klassement wil gaan.
04-05-2016 08:46
Wordt een interessante Giro denk ik, Nibali, Valverde en Zakarin zullen de grootste smaakmakers zijn. Hopen dat Kruijswijk zijn stunt van vorig jaar kan herhalen.
04-05-2016 08:59
Een ster voor Hesjedal, en geen voor Dumoulin.
Doe ff normaal.
04-05-2016 09:03
Ik vrees dat het Nibali niet gaat lukken om in zo'n korte tijd toch voldoende topvorm te bereiken. Landa gaat het nog niet redden door verlies in de tijdritten en zijn onregelmatigheid.
Mijn favoriet is Zakarin die (in vorm) een zeer goede tijdrit kan rijden, en in de bergen als geen ander kan aanhaken.
04-05-2016 09:04
Is vrij logisch hoor Henk, omdat Dumoulin niet mikt op algemeen klassement.
04-05-2016 09:12
Quote:
Wim van Est droeg in 1953 als eerste Nederlander het roze. Gerrit Voorting (1954), Jean-Paul van Poppel (1986 & 1989), Erik Breukink (1988) Jeroen Blijlevens (1999) en als laatste Pieter Weening (2011) zouden volgen.

Breukink droeg de roze trui niet in 1988, maar wel in 1987 en 1989.

Verder lastig te voorspellen deze Giro, vind ik. Nibali op basis van zijn verleden de grote favoriet maar nog niet echt imponerend, Landa voor het eerst kopman en afwachten hoe zijn tijdrit is. Een verrassing zou zo maar kunnen. Zakarin is een gevaarlijke klant, maar ik vraag me wel af of hij niet al te veel krachten heeft verspeeld in het voorseizoen. Hopen op een Kruijswijk in de vorm van vorig jaar, dan kan hij een eind komen.
04-05-2016 09:17
@weeliewillie
Dat snap ik ook.
Maar een ster voor Hesjedal is ronduit belachelijk.
Dat verdient Dumoulin er zeker ook 1, met de Vuelta van vorig jaar in het achterhoofd, toen hij ook zonder AK ambities startte.
04-05-2016 09:19
Voor de mensen die twijfelen aan de vorm van Nibali, kijk voor de aardigheid eens naar zijn palmares van grote rondes vanaf 2009 (muv zijn diskwalificatie van de afgelopen Vuelta). Immer top 7 en sinds 2012 top 4. Hij is de man van de regelmaat en wat mij betreft een zekerheidje voor een podiumplaats in Torino.

Edit: Ik denk juist dat Zakarin hier nog wel eens kan tegenvallen, hij heeft het in ieder geval klassementstechnisch nog nooit aangetoond goed te zijn over drie weken. Ik vermoed ook dat het ook zijn instelling is: kijken hoe ver ik kom over drie weken.
04-05-2016 09:20
De kans dat Hesjedal wint is ook groter dan dat Dumoulin wint. Je weet gewoon dat als Hesjedal goed is, hij gekke dingen kan doen. De kans dat hij helemaal niet goed is, is ook aanwezig. Ik had Hesjedal zelfs 2 sterren gegeven. Niet omdat hij zeker top 5 gaat rijden, maar omdat de sterren de kans op winst aangeven en niet de kans op podium of top 5.

Eerste favoriet is voor mij Landa, Nibali tweede favoriet.
04-05-2016 09:24
Prachtige prono. Wielerflits heeft bijgedragen aan een fijne Giro-vibe. Hoop dat Nibali zegeviert en het geelzwart van Kruijswijk regelmatig voorin meestrijdt.

Of liever nog, het blauw van Kruijswijk.
04-05-2016 09:31
Grappig dat Kruissie nog zoveel stemmen krijgt. Deze Giro zal een prooi zijn voor een ontketende Hesjedal! ;-)
Komt de Giro langs mijn huis, zit ik zelf in Frankrijk... Kom op Tom!
De kans dat Tom wint is toch groter dan dat Kruissie wint?
04-05-2016 09:54
Nibali verwacht ik toch als winnaar. Ik denk dat Landa misschien wel de beste is bergop is maar vanwege het gebrek aan ervaring als pure kopman toch een foutje zal maken ergens. Toch verwacht ik dat ook zeker Valverde mee gaat doen om de prijzen als Nibali wat tegenvalt. :)

edit: en dat Hesjedal een ster krijgt begrijp ik wel. Een oudwinnaar en de laatste week duidelijk de betere van Kruijswijk en vele andere klimmers.
04-05-2016 10:04
Hopelijk kan Domenico eindelijk weer wat moois laten zien. Na zijn crash vorig jaar is het toch een stuk minder. De Vuelta was teleurstellend. Met een plek rond plaats 5/6/7, en aanvallend fietsen, ben ik tevreden.
04-05-2016 10:07
De quota's bij de wedkantoren ( denk erom, daar zitten specialisten want het gaat om veel geld ) zijn als volgt:
Dumoulin 1 : 21
Hesjedal 1 : 101

As je denkt dat Hesjedal een ster verdient heb je of het wielrennen niet gevolgd, of je snapt er niets van.
04-05-2016 10:12
@Henk Nou dat durf ik te betwijfelen hoor:
Spilak 1 : 33
Kelderman 1 : 40
Kwiatkowski 1 : 50
Rolland 1 : 66 etc. etc.

(bron: oddschecker.nl)
04-05-2016 10:16
@Tom DaNielson
Bij renners die niet meedoen vervallen de weddenschappen.
Ook renners die niet meedoen krijgen dus quoteringen, voor het geval ze op het laatste moment worden toegevoegd.
Verder is er toch niet veel vreemds aan de door jou genoemde quoteringen.
Of dacht jij dat het niet om veel geld ging?
04-05-2016 10:28
@Henk Gokquota (quota's is een dubbele vermelding van meervoud) vind ik niet bepaald een goede onderbouwing van argumenten. Hesjedal zijn resultaten van de afgelopen twee Giro's zijn 9e en 5e en in 2012 zelfs winnaar. Reden te meer om Hesjedal hoger in te schalen dan Dumoulin, die nota bene zelf aangaf van het klassement geen prioriteit te maken. Prioriteit zijn de tijdritten en een mogelijk goed klassement is mooi meegenomen.
04-05-2016 10:28
**** Landa
*** Nibali, Valverde
** Majka, Zakarin, Chaves
* Uran, Pozzovivo, Hesjedal, Kruijswijk

Ik ben het dus heel erg eens met de sterrenverdeling van de redactie. Misschien dat een Geniez, Betancur of Brambilla nog de top 10 in kan fietsen, maar zonder gekke valpartijen lijken mij dit toch de tien sterkste renners.

Wat betreft de Dumoulin discussie. Dumoulin focust zich op de tijdritten en niet op het AK. Het zou kunnen dat hij de eerste week kort staat, maar ik verwacht niet dat hij zich helemaal uit elkaar zal trekken zoals in de Vuelta. Bovendien denk ik ook niet dat Tom de laatste week nog zo dicht bij het roze staat. Logisch dus dat een stabiele Hesjedal wel een ster krijgt en Tom niet.
04-05-2016 10:45
Ik zie niet hoe zakarin 2 sterren verdient in een 3 weekse ronde
04-05-2016 10:52
Landa zou in principe de torenhoge favoriet zijn, maar er is gewoon te weinig bergop aankomst geweld. Daarentegen zijn wel de twee echte aankomsten bergop in de laatste drie dagen, is de tijdrit zeker geen normale tijdrit, en is er een klimtijdrit waar de beste klimmer gewoon uitpakt. Daarom is ie bij mij toch de nummer 1 favoriet, voor Nibali en Valverde. Helaas moet ik Zakarin ook bij de favorieten plaatsen, want zoals die rijdt doet ie gewoon zeker mee voor het podium. Die ster voor Hesjedal is op basis van zijn verleden logisch, maar die rijdt (zoals ook in het verleden vaker) weer rond als een natte krant dit hele voorseizoen. Erg benieuwd naar Kruijswijk, die eigenlijk net als Hesjedal altijd matig rijdt in koersen voor de Giro en dan toch in de laatste week boven komt drijven.

****
Landa
***
Nibali - Valverde
**
Uran (gevaarlijke klant, rijdt goed!) - Zakarin - Majka
*
Chaves - Kruijswijk - Hesjedal - Pozzovivo - Firsanov ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.