Giro 2017: Vincenzo Nibali kent zijn hulptroepen
Foto: Sirotti
zaterdag 29 april 2017 om 10:26

Giro 2017: Vincenzo Nibali kent zijn hulptroepen

Bahrain Merida heeft de selectie voor de komende Ronde van Italië compleet. Kopman Vincenzo Nibali rekent op de steun van vijf Italianen, een Spanjaard, een Wit-Rus en een Sloveen.

Ramunas Navardauskas ontbreekt in de ploeg. De 29-jarige kampioen van Litouwen zou eigenlijk wel starten, maar een maaginfectie gooit roet in het eten. Volgens Cyclingpro is Enrico Gasparotto degene die hem vervangt.

Nibali gaat vanaf 5 mei op jacht naar zijn derde Giro-zege. Bijzonder is dat het parcours dit seizoen een etappe bevat naar Messina, zijn geboorteplaats.

Selectie Bahrain Merida voor Giro d’Italia (5-28 mei)
flag-it Valerio Agnoli
flag-it Manuele Boaro
flag-it Enrico Gasparotto
flag-es Javier Moreno
flag-it Vincenzo Nibali
flag-it Franco Pellizotti
flag-si Luka Pibernik
flag-by Kanstantsin Siutsou
flag-it Giovanni Visconti

RIDE Magazine
32 Reacties
29-04-2017 13:21
Ha Skedel,

Ik heb net het omgekeerde, ik vind Nibali altijd een beetje onderschat worden. Hij heeft niet het flitsende van Contador of het overwicht van Froome. Het ziet er altijd minder indrukwekkend uit, maar wat heeft die man resultaten gereden.

Valverde wordt hier soms tot in den treure opgehemeld om zijn veelzijdigheid, maar wat Nibali doet de 3 grote rondes winnen + een monument. Finales gereden op de Spelen, WK, San Remo (!) en Luik. Doet geen enkele renner in het huidige peloton hem na.

Dat hij in een matige vorm toch nog in extremis Kroatië weet te winnen, toont wel dat hij weet waar hij mee bezig is en in orde zal zijn.
29-04-2017 13:42
Siutsu reed al een eerder top 10, toch? Geen herinnering aan. Was dat ook deels 'gratis' verkregen?
29-04-2017 14:48
Jij mag het gratis noemen, maar enige nuance voor de manier waarop hij zijn top tien vorig jaar heeft 'veroverd' lijkt mij wel relevant als we kijken naar wie er straks bij de laatste 10-20 klimmers nog bij zouden kunnen zitten.
29-04-2017 15:32
Ik denk dat de Haai in mei zijn tanden in formaatje 'Jaws' laat zien.
29-04-2017 15:34
Siutsou en Visconti zijn zeer bruikbare knechten bergop. Weet niet zo goed wat je aan Pelizotti hebt. Natuurlijk al bokoud en dit seizoen nog niet echt op dreef. Gasparotto misschien nog voor een mooie rit. Voor de rest wel een aardig ploegje, maar zeker een stap terug ten opzichte van Astana.
29-04-2017 17:08
Oja, dat was die 'held' die vorig jaar net als in de tour bergop te zwak was, wiens ploeg zich na de 2e rustdag zich ineens herpakte en het hele peloton de moeder reed. Die drie dagen lang elke afdaling aanviel in de hoop iets te forceren. En toen Kruijswijk viel wachtte hij geen seconde, demarreerde hij gelijk.
Als het dit jaar niks wordt zal je mij niet horen klagen.
30-04-2017 09:11
Vorig jaar met Scarponi en Fuglsang natuurlijk andere koek. Maar als Visconti trouw blijft en niet gaat aanvallen zoals altijd dan heeft hij nog minimaal 2 mannen die er bij de laatste bij kunnen en moeten zijn. Kan dus slechter hoor, niets te klagen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.