Giro 2023: Soudal Quick-Step presenteert ploeg rond Evenepoel, geen Masnada
foto: Cor Vos
dinsdag 2 mei 2023 om 11:03

Giro 2023: Soudal Quick-Step presenteert ploeg rond Evenepoel, geen Masnada

Soudal Quick-Step heeft bekendgemaakt welke zeven renners Remco Evenepoel de komende Giro d’Italia zullen bijstaan in zijn jacht op de Maglia Rosa. De wereldkampioen kan rekenen op de hulp van onder meer Louis Vervaeke en Ilan Van Wilder. Fausto Masnada, die zich op leek te mogen maken voor de Giro, is niet van de partij.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Masnada verkeerde meerdere weken met Evenepoel op Tenerife voor een hoogtestage, maar zal dus niet meedoen aan de Giro. Vorige week gaf de Italiaan na vier dagen op in de Ronde van Romandië. In diezelfde ronde was Josef Černý – wel in de Giro-selectie van Soudal Quick-Step – goed opdreef. De Tsjech won de proloog van de Zwitserse rittenkoers. Naast Vervaeke, Van Wilder en Černý, wordt Evenepoel in de Ronde van Italië omringd door Pieter Serry, Mattia Cattaneo, Jan Hirt en Davide Ballerini.

Evenepoel geldt samen met Primož Roglič als topfavoriet voor de eindzege in de Giro d’Italia. In de Ronde van Catalonië, eind maart, troffen de tenoren elkaar al eens. Toen trok Roglič aan het langste eind, zij het nipt. Een kleine maand later schreef Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.