Giro 2024: BORA-hansgrohe moet verder zonder zieke Florian Lipowitz
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 9 mei 2024 om 11:11

Giro 2024: BORA-hansgrohe moet verder zonder zieke Florian Lipowitz

De eerste grote ronde van Florian Lipowitz is al na vijf etappes voorbij. De 23-jarige Duitse klimbelofte van BORA-hansgrohe is vandaag ziek opgestaan en zal niet aan de start verschijnen van de gravelrit naar Rapolano Terme.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Helaas zal Florian Lipowitz vanwege ziekte niet beginnen aan de etappe van vandaag in de Giro d’Italia. Genees snel, Lipo!”, steekt BORA-hansgrohe zijn Duitse renner een hart onder de riem. De opgave van Lipowitz is een flinke streep door de rekening van de Duitse formatie, aangezien de jonge klimmer de laatste weken bijzonder goed op dreef was.

Lipowitz werd in aanloop naar de Giro verrassend derde in de Ronde van Romandië. In de eerste week van de Ronde van Italië – tevens de eerste grote ronde uit zijn carrière – maakte hij ook al indruk. De Duitser eindigde in de eerste bergrit naar Oropa namelijk knap als vijfde. In het algemeen klassement stond hij na vijf etappes 27ste, op net iets meer dan vier minuten van leider Tadej Pogacar.

Lipowitz is alweer de tiende opgever in de 107e Ronde van Italië. Eerder deze ochtend maakte Israel-Premier Tech bekend dat Michael Woods en Nadav Raisberg ook niet aan de start zullen verschijnen van de gravelrit. De Canadees en Israëliër waren woensdag betrokken bij een valpartij en blijken te gehavend om hun weg te vervolgen.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.