Giro 2024: Ritwinnaar Benjamin Thomas geeft er de brui aan
foto: Cor Vos
dinsdag 21 mei 2024 om 15:05

Giro 2024: Ritwinnaar Benjamin Thomas geeft er de brui aan

Benjamin Thomas zal de 107e Giro d’Italia niet uitrijden. De Fransman van Cofidis ging dinsdag nog wel van start in de ingekorte zestiende etappe naar Santa Cristina, maar besloot al snel in de volgwagen te stappen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Thomas is alweer de 29ste uitvaller in de Ronde van Italië en de tweede renner van Cofidis die moet opgeven. De Franse formatie moest voor de elfde etappe ook al afscheid nemen van de Italiaan Stefano Oldani. De ploeg heeft – met Simon Geschke, Stanisław Aniołkowski, Thomas Champion, Nicolas Debeaumarché, Rubén Fernández en Harrison Wood – nog zes renners in koers.

Thomas kan ondanks zijn opgave terugkijken op een geslaagde Giro. De Franse hardrijder won in de eerste week namelijk de vijfde etappe naar Lucca. Thomas bleef in de vlakke rit met zijn medevluchters Michael Valgren, Andrea Pietrobon en Enzo Paleni uit de greep van de sprintersploegen en versloeg zijn opponenten vervolgens in de sprint.

Voor de start van de zestiende etappe besloten twee renners al de handdoek te gooien. Danny van Poppel kan wegens ziekte zijn weg niet vervolgen en Jenthe Biermans heeft nog te veel last van zijn zware valpartij van zondag, tijdens de rit naar Livigno.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.