Giro 2024: Stevige valpartij Pogacar-knecht Großschartner in elfde etappe
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 mei 2024 om 16:28

Giro 2024: Stevige valpartij Pogacar-knecht Großschartner in elfde etappe

De ploeg van roze trui Tadej Pogačar is in de elfde etappe opgeschrikt door een valpartij van Felix Großschartner. De Oostenrijker van UAE Emirates lag op 20 kilometer van de finish in Francavilla Al Mare bij een crash. Na wat medische assistentie kon Großschartner wel zijn weg vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij gebeurde in het midden van het peloton, waar het tempo flink hoog lag in aanloop naar een verwachte massasprint. Aan de linkerkant van de weg kwamen Großschartner en Kevin Vermaerke (dsm-firmenich PostNL) samen ten val in de graskant. Omdat de snelheid hoog lag, was de klap hard.

Andere renners konden de valpartij ontwijken. Vermaerke kon daarna snel weer de fiets op, terwijl Großschartner meer assistentie nodig had van het medische personeel. Wat de exacte schade is bij de luitenant van Pogačar, is nog niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.