Giro-debutant Valverde: “Nibali, Chaves en ik verdienen het om op het podium te staan”
foto: Sirotti
zondag 29 mei 2016 om 08:54

Giro-debutant Valverde: “Nibali, Chaves en ik verdienen het om op het podium te staan”

Alejandro Valverde is uitermate trots op zijn derde plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Bij zijn debuut in Italië weet de Spaans kampioen dus een ritzege te boeken én staat hij op het eindpodium. “Vincenzo Nibali verdient deze eindzege. Esteban Chaves en ik verdienen het ook om op het podium te staan”, aldus Valverde op de ploegwebsite.

“Ik ben ontzettend blij met vandaag”, zei hij na afloop van de voorlaatste rit, waarin hij de gehavende Steven Kruijswijk van het podium knikkerde. Toen Piti hoorde dat hij de 43 seconden goed had gemaakt, sloeg hij een kreet. “Het leek alsof ik zelf gewonnen had.”

‘We voelden dat Nibali Chaves zou lossen’
“Het was weer een verrassende dag om de Giro af te sluiten. Een Giro met veel veranderingen, anders dan wat fans en mensen rond de wedstrijd hadden verwacht. Nibali? We wisten dat hij weer heel sterk ging zijn en tijdens de etappe, voor zijn aanval, voelden we aan dat hij Chaves zou lossen.”

Nibali pakt dus op de slotdag het roze. In Turijn wordt hij geflankeerd door Chaves en Valverde. “Nibali verdient deze eindzege”, oordeelt Valverde. “Ik was sterker dan hij in sommige ritten, terwijl hij mij in andere etappes versloeg. Wij, en Chaves ook, verdienen het om op het podium te staan.”

Podium in Giro, Tour en Vuelta
De carrière van Valverde begon in 2002, waarna hij vele podia mocht betreden. Toch is deze derde plek in de Giro speciaal. “Dertien jaar na mijn eerste podium in een grote ronde, dit is iets ongelooflijks. Ik heb op het podium van de drie grote rondes gestaan. Fenomenaal”, aldus El Imbatido.

RIDE Magazine
137 Reacties
29-05-2016 09:57
@ShortsNL

Bedankt voor je bron. Er zit mijns inziens alleen een groot verschil in wanneer iemand uit zichzelf ergens over begint, dan wanneer iemand ergens over begint omdat de interviewer hier een vraag over stelt.
29-05-2016 10:01
@heuvelcolombia
Daar verzin je weer een eigen waarheid. Volgens mij zeg ik nergens dat hij nog altijd gebruikt, zou overigens best gewoon kunnen maar dat geldt voor vrijwel iedereen. Ik heb het echter over zijn schorsing, dat hij met DNA is betrapt en nog doet of hij nooit iets heeft gebruikt. Hoe je dan zo'n figuur de grootste renner die nog actief is kan noemen...
29-05-2016 10:02
Of we het nu leuk vinden of niet: enkel in Nederland weten we volgend jaar nog het precieze verloop van de Giro 2016. Enkel het podium wordt onthouden, en al zeker als we een paar jaar verder zijn.
29-05-2016 10:04
Ook al zo'n omstreden renner. Wat zal ik blij zijn als de generatie die nu 32 t/m 40 is gestopt zijn.

In NL hangen we Boogerd bijna op aan de hoogste boom en in andere landen worden oud dopingzondaars als helden onthaald.

@krypton
+1
29-05-2016 10:05
Ik snap de emotionele reacties wel, maar zoveel zegt hij niet verkeerd. Voor ons Nederlanders was het vernoemen van Steven leuk geweest, maar iedereen staat na 3 weken waar ie hoort. Nibali 1, met slechte dagen en een geweldig slot, Valverde 3 door een vrij constante prestatie, Kruijswijk 4 door geweldig rijden + één grote fout en Landa nergens door ziekte.

Nibali heeft destijds de Tour toch ook verdiend gewonnen? Of had Froome of Contador het toen 'verdiend'?
29-05-2016 10:08
Wat een flapdrol. Zoiets zeg je toch niet? Valverde is drie weken lang zoek gereden door Kruijswijk en hij had een val nodig om hem net te verslaan. Het beetje respect dat ik voor hem had is compleet weg.
29-05-2016 10:09
Blij als hij stopt met koersen. Hangt altijd een raar luchtje aan zijn prestaties. En ja, hij durft te koersen. Ik zie hem in ieder geval niet graag winnen.
29-05-2016 10:11
@123poetertjes

+1

Jammer zo'n titel. Dit is als broodsnippertjes voor de hongerige vogels strooien.
29-05-2016 10:12
Hij heeft gelijk. Omdat het op de fan/sponsor-page is vergeef ik het hem. Ze verdienen het, want ze hebben ervoor gereden, op het laatst nog gevochten voor hun kansen en ze zijn op die plek geëindigd.
Helaas voor ons had Kruissie hetzelfde mogen zeggen over de eindzege, als hij niet gevallen was.
Ik realiseer me opeens dat ik dat laatste stuk van de zin al veel te vaak heb ingetikt hier op WF :(
29-05-2016 10:22
ik vind het jammer dat WF dit soort tendentieuze berichten plaatst om de emoties aan te wakkeren. Ook al zegt Valverde natuurlijk niks verkeerd.
29-05-2016 10:22
Alefoutro 'el batido' balberde velmonte. Ooit geschorst geweest, dat had zo moeten blijven.
29-05-2016 10:26
Hij heeft volkomen gelijkt Kruijswijk heeft nog geen doping verleden zoals de nr 1 en 3 dat is wat hij bedoelt
29-05-2016 10:26
Nibali, Chaves en Valverde hadden verdiend om op het podium te staan, maar Kruijswijk had het verdiend om te winnen.
29-05-2016 10:27
toch heeft ie gelijk want ja alles hoort er bij.zakarin ook plat he wie weet wat die had kunnen doen de laatste 2 ritten en landa heel vroeg er uit en zo kun je wel door gaan,pozzovivo slechte gereden dus ja als alles normaal ging was kruiswijk misschien ook wel 4e geworden of 5e of hoger dat weet je niet.
29-05-2016 10:30
Ik vind dit een waardeloze reactie
Ik irriteer me kapot aan die reactie.
Kruiswijk gevallen en gisteren met een blessure op het tandvlees uitgereden en dan nog in de buurt gebleven.
Mensen die landa erbij betrekken, kom op dat slaat nergens op, wie zegt mij dat hij goed was deze ronde.
Dan kun je ook zeggen als froome of quintana mee hadden gedaan...
Kruiswijk is voor mij de renner die het meeste recht had op de overwinning.
Wat zeker meespeelt is denk ik dat hij de naam niet mee heeft, geen palmares heeft en geen grote mond.
29-05-2016 10:32
@Brummel
Tendentieus?
Als Valverde Kruijswijk wél had genoemd had WF het wel mogen plaatsen? En nu niet? Of uberhaubt nooit reacties plaatsen van renners?

Tja, ergens heeft Valverde nog gelijk ook natuurlijk. Al heb je verdiend en verdiend...
Kruijswijk veruit de sterkste renner, en slechts 1 foutje gemaakt. Maar dat foutje kost hem wel z'n podium. Zulke foutjes hebben die 3 boven hem niet gemaakt. Het was Kruijswijk zeker gegund, maar de 3 besten staan op het podium helaas...
29-05-2016 10:33
Valverde is een eikel. Kruijswijk verdient het vele malen meer en je bent een lompe zak als je dat niet onderkent. Een op een heeft hij Kruijswijk er nooit afgereden deze giro.
Normaal blijf ik wat rustiger maar Valverde moet zijn dopingsmoeltje houden en tenminste een beetje fatsoen tonen voor de dominantie van Kruijswijk.
en nee, de beste drie staan niet op het podium.
29-05-2016 10:35
Hierdoor spreekt hij minder tot de verbeelding en hij heeft geen bevriende landgenoten in andere teams, die hand en spandiensten kunnen verlenen.
En de overige renners van rabo (uitgezonderd battaglin....zucht inclusief de leiding. Ze hebben vast hun best gedaan maar dat is het nivo niet.
Volgend jaar een ander team hoop ik (met als voorbeeld Mollema?
En in september gaan om de vuelta te winnen en Valverde aan gort rijden!!
29-05-2016 10:44
En dit zegt iemand die eergisteren al op de eerste berg heeft gelost!!!!
29-05-2016 10:46
Mensen zijn wel erg happerig op dit artikel. Ja in dit artikel wordt Kruijswijk niet genoemd, maar dat wil niet zeggen dat hij het volgens Valverde niet zou verdienen. Hij stelt alleen dat het podium het verdient en dat klopt de drie hebben goed gepresteerd. Maar hij kan moeilijk zeggen dat Kruijswijk het verdient om vierde te staan.
29-05-2016 10:48
@Mark
Bij sport is winnen of verliezen emotie , niet boekhoudkundig waarnemen.;)
29-05-2016 10:50
Als Pozzo geen 45 minuten had verloren, maar gewonnen hoorden we Valverde ook niet. ;) Uiteindelijk staan de verdiende mensen op het podium, alleen is het jammer van deze uitspraak.
29-05-2016 10:53
Valverde heeft natuurlijk gelijk, vanuit ZIJN perspectief heeft hij met zijn manier van koersen wel degelijk recht op het podium. Valverde heeft drie weken lang een enorme bijdrage geleverd aan een geweldige Giro. Dat dit voor ONS lastig te accepteren is, dat is natuurlijk niet zijn probleem.
29-05-2016 11:00
Quote:
krypton - 29 mei 2016 om 09:50
@Har77
Nogmaals: wat een dooddoener. Kruijswijk werd ook niet eens echt onder druk gezet in die afdaling, hij volgde de anderen gewoon. Maar ja als je één bocht verkeerd inschat dan kan dit helaas gebeuren.

Daar denkt Nibali anders over: "But when we got towards the top of the Agnello, I could see that there were various riders suffering so I looked to accelerate. There were three of us over the top. I could see Kruijsiwjk wasn’t going very well, so I accelerated. I took the descent on fast. Then Kruijswijk crashed and we changed our strategy."

Kruijswijk stond daar dus wel onder druk. Hij kon kiezen: Eigen tempo afdalen of met Nibali proberen mee te gaan. Een val blijft pech natuurlijk en op eigen tempo had hij ook kunnen vallen, maar nu was de kans wel iets groter.
29-05-2016 11:02
hebben renners van andere landen een hekel aan Nederland ofzo allemachtig,
als kruiswijk in het roze is dan gaan ze samen werken en als die er uit is vinden ze het prima

Om te reageren moet je ingelogd zijn.