Giro-debutant Valverde: “Nibali, Chaves en ik verdienen het om op het podium te staan”
foto: Sirotti
zondag 29 mei 2016 om 08:54

Giro-debutant Valverde: “Nibali, Chaves en ik verdienen het om op het podium te staan”

Alejandro Valverde is uitermate trots op zijn derde plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Bij zijn debuut in Italië weet de Spaans kampioen dus een ritzege te boeken én staat hij op het eindpodium. “Vincenzo Nibali verdient deze eindzege. Esteban Chaves en ik verdienen het ook om op het podium te staan”, aldus Valverde op de ploegwebsite.

“Ik ben ontzettend blij met vandaag”, zei hij na afloop van de voorlaatste rit, waarin hij de gehavende Steven Kruijswijk van het podium knikkerde. Toen Piti hoorde dat hij de 43 seconden goed had gemaakt, sloeg hij een kreet. “Het leek alsof ik zelf gewonnen had.”

‘We voelden dat Nibali Chaves zou lossen’
“Het was weer een verrassende dag om de Giro af te sluiten. Een Giro met veel veranderingen, anders dan wat fans en mensen rond de wedstrijd hadden verwacht. Nibali? We wisten dat hij weer heel sterk ging zijn en tijdens de etappe, voor zijn aanval, voelden we aan dat hij Chaves zou lossen.”

Nibali pakt dus op de slotdag het roze. In Turijn wordt hij geflankeerd door Chaves en Valverde. “Nibali verdient deze eindzege”, oordeelt Valverde. “Ik was sterker dan hij in sommige ritten, terwijl hij mij in andere etappes versloeg. Wij, en Chaves ook, verdienen het om op het podium te staan.”

Podium in Giro, Tour en Vuelta
De carrière van Valverde begon in 2002, waarna hij vele podia mocht betreden. Toch is deze derde plek in de Giro speciaal. “Dertien jaar na mijn eerste podium in een grote ronde, dit is iets ongelooflijks. Ik heb op het podium van de drie grote rondes gestaan. Fenomenaal”, aldus El Imbatido.

RIDE Magazine
137 Reacties
29-05-2016 11:02
Piep piep - hoi Piep piep - hoi

Na zulke draadjes wordt het lastig om de Vlaeminghen als calimero's weg te zetten.
29-05-2016 11:03
Heerlijke Giro gezien en ik weet wel wie er verdienen op het podium te staan. Dan kan zo`n laml*l als Valverde roepen wat hij wil.
29-05-2016 11:03
Edit redactie: Niet doen!
29-05-2016 11:04
Goh wat een gefrustreerd zootje hier zeg, ongelofelijk. Laat het een weekje rusten en kijk dan eens in de spiegel. Wentel de teleurstelling niet af op iemand die inderdaad door hard werken met zijn ploeg er met moeite een derde plaats heeft uitgesleept, met andere woorden, "verdiend".

De teleurstelling van Kruijswijk zit jullie gewoon hoog. Mij ook trouwens. Maar het hoort allemaal bij de sport en Valverde heeft zich naar de derde plaats gevochten, Kruijswijk kon door omstandigheden de laatste etappe nét niet volgen. Zo is het.

Valverde competetief? Ja. Valverde onsportief? Nee. Kruijswijk zelf haalde een aantal dagen geleden al aan dat Valverde naar hem toe kwam om hem te complimenteren met de etappe van de dag ervoor die Valverde won voor Kruijswijk.

En hier valt in een artikel van gisteren ook op te maken uit de mond van Valverde:

"Toch moest ook Valverde erkennen dat hij zijn podiumplek voor een belangrijk deel te danken heeft aan de val van Kruijswijk. "Hij ging heel goed. Jammer dat hij gevallen is."

http://nos.nl/artikel/2107829-nibali-dit-is-een-historische-dag.html

Nee, dat Valverde hier zo uitgekafferd / afgeschreven wordt ligt niet aan Valverde...
29-05-2016 11:05
'hebben renners van andere landen een hekel aan Nederland ofzo allemachtig'

Dit is op zich wel interessant natuurlijk > Zowel Dumoulin als Kruijswijk werden in hun zwanenzang vreselijk hard en van alle kanten genaaid, hieruit mag je in ieder geval concluderen dat de 2 ploegen zowel als 2 renners in kwestie niet de meest handigen zijn in het afsluiten van akkoordjes ? Mwoah, misschien eerder de gouden regel van 'aangeschoten wild' denk ik toch.
29-05-2016 11:06
Valverde is niet gevallen en Kruijswijk wel, dus hij heeft wel gelijk. Want niet alleen klimmen maar ook dalen hoort er ook bij en daar is Valverde beter in geweest.
Maar voor ons is dit natuurlijk niet leuk nee, maar niet iedere wielrenner gaat de hele dag over zijn concurrent praten omdat wij graag positieve dingen willen horen over Kruijswijk.

Steven moet nu niet opgeven en gewoon doorzetten. Als alle toppers die een zware teleurstelling te verwerken krijgen zouden opgeven dan zouden we nu nog maar 10% van de toppers over hebben in het peleton. Hij heeft laten zien dat hij het kan en er zullen nog voldoende rondes komen! Topper!
29-05-2016 11:06
Vanuit Valverde's perspectief en ook die van Nibali en Chaves is het zo dat Kruijswijk maar niet had moeten vallen. Kortom is ook onderdeel in het spel van winnen en verliezen, zoals er dingen zijn als ziek worden, vergeten te eten, lekke banden enz. Kortom als Kruijswijk geen stuurfout had gemaakt had hij het verdiend i.p.v. Valverde.
29-05-2016 11:07
@RV Je dwingt het ook wel een beetje af natuurlijk, bijvoorbeeld als je een ploeg hebt die als het er om gaat altijd een of meer mannetjes mee heeft in de ontsnapping / frontlinie. Astana, Movistar. In de aanval / ontsnapping worden er banden en coalities gevormd. In het achterveld ook, maar dan om een bus bij elkaar te krijgen en op tijd binnen te komen (TLJ). ;)
29-05-2016 11:17
@ Cap > Je hebt ook een 'boodschapper' nodig en dat is nou juist het type renner dat deze ploeg nagenoeg nooit binnen de gelederen heeft : De Spanjaarden deden het zo'n beetje op eigen initiatief en Breukink kon het ook wel vanuit de auto.

Battaglin zou je hiervoor kunnen gebruiken in de aankomende giri, dat lijkt me er eentje.
29-05-2016 11:20
@RV ja dat is ook waar, ik ben benieuwd of TLJ druk met Etixx heeft zitten bellen toen Kruijswijk aansloot in de groep met Jungels.

Maar goed in dit geval was het meer dan dat, echt een gevalletje Dumoulin Vuelta 2015: niet goed genoeg om mee te gaan met de voorste groep én de achtervolgers, en de rest van het peloton al te ver achterop. Veel coalitie viel er niet te smeden. Had ie bij de groep met o.a Valverde en teamgenoten kunnen blijven (dat had misschien toch eigenlijk wel moeten lukken), tja dan was een coalitie geen probleem geweest.
29-05-2016 11:23
Ook voor Alejandro Valverde was het een bijzondere dag. De 36-jarige Spanjaard reed op zijn tandvlees Steven Kruijswijk van het podium, waarmee hij in alle grote ronden minimaal een keer in de topdrie is geëindigd. Ook heeft 'El Imbatido' nu minimaal een etappe gewonnen in de Tour de France, de Vuelta en de Giro d'Italia.

"Ik heb al bij veel rondes op het podium gestaan", constateerde Valverde nuchter. "Ik ben heel tevreden."

Toch moest ook Valverde erkennen dat hij zijn podiumplek voor een belangrijk deel te danken heeft aan de val van Kruijswijk. "Hij ging heel goed. Jammer dat hij gevallen is."

Bron: NOS.
Valt allemaal dus wel mee he mensen, niet zo boos doen...;)
29-05-2016 11:31
@ japsie het hangt af van de vraagstelling, nos stelt Valverde vragen over kruiswijk.
Internationale pers niet denk ik.
Wie is kruiswijk denken zij en hun lezers/volgers....zonde!
29-05-2016 11:34
Wat een zieleknijper, was eerst boos omdat Tom zich niet ad afspraak hield, prijst daarna steven de hemel in, is de sterkste, en vertelt nu dat ie het podium verdient. Als steven niet was gaan sneeuwschuiven hadden ze vast iets anders verzonnen, een hollander ophoogste schavot is nu eenmaal not done.Wat rv zegt, de eensgezindheid in nl ploegen maar ook nlrs in andere ploegen is vaak ver te zoeken, doodeenzaam was steven die vrijdagmiddag.
Nibali heeft zich flink ingehouden de laatste 2 dagen anders zou het teveel opgevallen zijn.
Wel mooi, op je ouwe dag, als je voor het eerst niet bang bent om te winnen.
Lijkt soms net monthy python, drie weken lang regeren en de laatste dag rijbewijs inleveren, bittere nasmaak wederom. Op naar de tour.
29-05-2016 11:35
In Dumoulin zijn geval komt het door de ploeg. Giant heeft toch de neiging om zeker geen inspanning teveel te doen. Nu in Kruijswijk zijn geval heeft het met de naam te maken denk een Valverde Nibali leggen liever de duimen tegen een meer gevestigdere naam. Dat is voor hen persoonlijk en naar de buitenwereld toe makkelijker te verklaren.
29-05-2016 11:40
Beetje rare tekst. Hij heeft het over sterker zijn en een podium verdienen. In die context hoort hij juist helemaal niet op het podium, want er waren er drie sterker. Wat een sukkel.
29-05-2016 11:43
Dumoulin zijn ploeg heeft uitstekend werk verricht, andersom ook, want Tom had graag Kreidler in de trui gehad maar die kwam net een paar cc tekort die dag.
29-05-2016 11:46
Add insult to injury, de onsportiviteit druipt van zijn kop en in zijn gedopeerde lichaam. Maar laat het een motivatie zijn voor Steven.
29-05-2016 11:48
Valderde podiumbeest. :)

Natuurlijk heeft hij wel respect voor Kruijswijk, hij heeft hard moeten werken voor deze podiumplek namelijk.
29-05-2016 12:05
Zoals Romāns Vainšteins al zegt, die calimero-kaart is nu wel volledig uitgespeeld naar ons Belgen toe na al deze Giro-topics :-)
Ik zou als Belg ook ongelooflijk gevloekt hebben als het om een landgenoot zou gaan op kop van een grote ronde, maar wat hier de laatste week verschenen is, is van het grootste calimero-gehalte ooit op WF.
Hoe Nibali en Valverde ineens de boemannen van het peloton worden, terwijl ze gewoon doen wat ze al jaren doen. Nibali blijven aanvallen en zich zo terug in de strijd knokken en Valverde met pieken en dalen naar een podium rijden. Mooie renners.
Hadden wij Belgen Mathew Hayman na Roubaix ook moeten uitkafferen als dopingzondaar omdat hij nog bij het oude Rabobank heeft gereden? En dat trainen op een hometrainer en dan Roubaix winnen, dat is wel erg verdacht.
Take your loss with dignity zou ik zeggen, ook op dat vlak is Kruijswijk een grote man.
29-05-2016 12:07
eens een gebruiker altijd een gebruiker,naar mannetje
29-05-2016 12:07
Van mij mogen er ook minder artikels geplaatst worden die ontstaan uit overijverigheid. Net als je gelijk willen halen in een reactie onder je artikel, wat Youri vooral vaak doet. Daar zou je toch boven moeten staan.
29-05-2016 12:17
Overigens is die schattige calimero van origine Italiaans he

https://www.youtube.com/watch?v=iVhv7TxUYDQ
29-05-2016 12:18
Bizarre reacties in dit topic, net als in enkele voorgaande topics. Ik ben het helemaal eens met Valverde, de verdiende top 3 staat op het podium. Goed afdalen is ook gewoon een onderdeel van het wielrennen. Kruijswijk heeft daarin gewoon een fout gemaakt en moet dat bekopen. Doodzonde. Maar dat maakt de uiteindelijke top 3 niet minder verdiend.
29-05-2016 12:25
@VDB44
Met die vergelijking tussen Hayman en Valverde laat je zien dat je echt totaal niet weet waar je over praat. Lees je dan op zijn minst een beetje in...

Overigens interesseert het me weinig wat Valverde te zeggen heeft en kon het eventuele podium van Kruijswijk me ook gestolen worden. Kruijswijk had deze Giro gewoon met relatief gemak gewonnen maar één verkeerde inschatting heeft hem de eindoverwinning gekost. Dat weet iedereen en het is gewoon doodzonde.
29-05-2016 12:25
De meeste mensen hier zijn ook weer lekker kort door de bocht door niet Zakarin te noemen, die had ook gewoon een goede kans om de Giro te winnen na de val van Kruiswijk en stak in de meeste etappes ook boven de rest uit, alleen hij had naast etappe 19 ook de eerste lange tijdrit waar hij alles tegen had

Om te reageren moet je ingelogd zijn.