Giro-debutant Valverde: “Nibali, Chaves en ik verdienen het om op het podium te staan”
foto: Sirotti
zondag 29 mei 2016 om 08:54

Giro-debutant Valverde: “Nibali, Chaves en ik verdienen het om op het podium te staan”

Alejandro Valverde is uitermate trots op zijn derde plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Bij zijn debuut in Italië weet de Spaans kampioen dus een ritzege te boeken én staat hij op het eindpodium. “Vincenzo Nibali verdient deze eindzege. Esteban Chaves en ik verdienen het ook om op het podium te staan”, aldus Valverde op de ploegwebsite.

“Ik ben ontzettend blij met vandaag”, zei hij na afloop van de voorlaatste rit, waarin hij de gehavende Steven Kruijswijk van het podium knikkerde. Toen Piti hoorde dat hij de 43 seconden goed had gemaakt, sloeg hij een kreet. “Het leek alsof ik zelf gewonnen had.”

‘We voelden dat Nibali Chaves zou lossen’
“Het was weer een verrassende dag om de Giro af te sluiten. Een Giro met veel veranderingen, anders dan wat fans en mensen rond de wedstrijd hadden verwacht. Nibali? We wisten dat hij weer heel sterk ging zijn en tijdens de etappe, voor zijn aanval, voelden we aan dat hij Chaves zou lossen.”

Nibali pakt dus op de slotdag het roze. In Turijn wordt hij geflankeerd door Chaves en Valverde. “Nibali verdient deze eindzege”, oordeelt Valverde. “Ik was sterker dan hij in sommige ritten, terwijl hij mij in andere etappes versloeg. Wij, en Chaves ook, verdienen het om op het podium te staan.”

Podium in Giro, Tour en Vuelta
De carrière van Valverde begon in 2002, waarna hij vele podia mocht betreden. Toch is deze derde plek in de Giro speciaal. “Dertien jaar na mijn eerste podium in een grote ronde, dit is iets ongelooflijks. Ik heb op het podium van de drie grote rondes gestaan. Fenomenaal”, aldus El Imbatido.

RIDE Magazine
137 Reacties
1 4 5 6
29-05-2016 14:07
Valverde is geen absolute top op grote ronde gebied. Daarvoor mist hij klim en rijdritkwaliteiten. Aan de andere kant combineert hij heel knap klassieke overwinningen met podiumplekken in tour, vuelta en giro. Kortom, een wereldtopper die respect verdient. Natuurlijk valt hij bergop zelden aan maar daarvoor mist hij de klimpower van chaves, nibali en kruiswijk.
En laten we eerlijk zijn: " wat hadden we lol in 2013 toen hij eraf gereden werd in die waaiers...
29-05-2016 14:09
@purito

Waarom zou je. Politieke correctheid is ook niet alles
29-05-2016 15:00
@pantaniet: als ploegleiders of ploegdokters met een verleden de maatstaaf zijn, dan pakt 95% van het peloton nog :-) Lotto Jumbo is ook maar het vervolg op Rabobank.
29-05-2016 15:09
@VDB44 Dat weet ik maar Vino is wel echt het toppunt.
29-05-2016 17:25
Hier zou ik vast commentaar op krijgen. Maar wat een ****, wat zou ik hem graag een paar corrigerende tikken geven! De vieze nieuwe Evans, wielplakker nummer 1.
29-05-2016 18:03
Ach, Valverde. Zal thuis vast een sympathieke man en leuke vader zijn.
29-05-2016 18:26
Ach, hij geeft gelijk. Kruywijk heeft het verkloot. Zo is topsport .Die 4e plek wordt veeeel sneller vergeten dan een podiumplek. Al dat gejank hier. Vooralsnog is kruyswijk bij lange na niet de coureur die Valverde is.. Dit zal hem ongetwijfeld motiveren om de Valverde in de Vuelta te vernederen.
29-05-2016 18:43
Youri, ben er nog niet uit wie je 4 sterren wilt geven maar evans was geen wieltjesplakker, hij kon met pijn en moeite volgen maar had id achtervolging op Andy een bende hyena's achter zich aan, pal tegewind naar het dak vd tour, en niemand die overnam.
29-05-2016 19:27
Op de site van TLJ geen woord over Chaves en geen woord over Valverde in hun Giro-nabeschouwing, schande!
Ga naar Valverde, zeg dat je van een Nederlandse nieuws-site bent en vraag hem wat hij vindt van Nederland en het Nederlandse wielrennen. Hij zal antwoorden dat Nederland een prachtig land is en dat het vele getalenteerde wielrenners kent.

Moet hij op de Spaanstalige Movistar-site ook Jungels noemen? En Brambilla? En Dumoulin, Kittel, Greipel, Ulissi?
Tuurlijk zou het leuk zijn als hij wat zei over Kruijswijk maar hij is daar geenszins toe verplicht. Of moeten de Luxemburgers hem nu ook boos aankijken omdat hij de winnaar van de witte trui geen grote toekomst heeft voorspeld op de Movistar-site?

Nibali is door zijn vechtlust, mentale veerkracht, goede daalkunst en het hebben van sterke knechten winnaar geworden.
Chaves is door zijn ongedwongenheid en klimvermogen 2e geworden.
Valverde is door zijn sluwheid, taaiheid, daalvermogen en het hebben van een goede ploeg 3e geworden.
Kruijswijk is ondanks dat hij de sterkste klimmer was 4e geworden omdat hij niet op zijn fiets is blijven zitten tijdens de afdaling en hij geen al te sterke ploeg tot zijn beschikking had.

‘Als’ telt niet. Uiteindelijk staan de beste 3 renners op het podium.
29-05-2016 19:29
Valt me erg tegen van Valverde.
29-05-2016 22:32
@pantaniet: een nibali op doping had iedereen inclusief kruijswijk op minuten kunnen rijden. Nu pakte hij met hulp van kangert een handvol seconden op uran en een minuutje op niet-klimmer jungels en een gevallen kruijswijk.
30-05-2016 10:05
Quote van Nick Doup:
@123
Dit staat zo op de website van Movistar. Klik


Natuurlijk is dit wel clickbait, dat je er met een paar minuten bij bent om dat te ontkennen zegt mij genoeg. En zo staat het ook niet bij Movistar op de website, door deze titel verander je de context en zet je de tendens voor de reacties.
Flauw om dat te ontkennen trouwens, er is niet per se iets mis mee namelijk als het sporadisch gebeurt.
1 4 5 6

Om te reageren moet je ingelogd zijn.