Giro-revelatie Giulio Pellizzari trekt naar Red Bull-BORA-hansgrohe, Sylvain Moniquet verlaat Lotto Dstny
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2024 om 14:46

Giro-revelatie Giulio Pellizzari trekt naar Red Bull-BORA-hansgrohe, Sylvain Moniquet verlaat Lotto Dstny

Giulio Pellizzari zal volgend jaar te zien zijn in het shirt van Red Bull-BORA-hansgrohe. De revelatie van de meest recente Giro d’Italia verlaat VF Group-Bardiani CSF-Faizanè en trekt voor minstens twee seizoenen naar zijn nieuwe team. “Ik kan niet wachten.”

Pellizzari stond al een tijdje te kennen als een groot talent, maar in 2024 brak hij echt door. Dat deed hij vooral in de Ronde van Italië door in de laatste week meermaals mee te glippen in de vroege vlucht. In de zestiende rit kwam hij zelfs zeer dicht bij een ritzege, maar Tadej Pogacar ging in de slotfase toch nog op en over de jonge Italiaan. Zuur voor Pellizzari, maar het bezorgde hem wel een transfer.

“Ik ben erg blij om deel uit te maken van het nieuwe Red Bull-BORA-hansgrohe project. Ik kan niet wachten om met het nieuwe team samen te werken en samen grootse doelen te bereiken”, laat Pellizzari weten. Ook Ralph Denk, de grote man in het team, is blij met de transfer. “Het identificeren en ontwikkelen van talent staat voorop in onze visie en onze transfers voor volgend seizoen bewijzen dat. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Giulio zijn klimpotentieel al laten zien in grote wedstrijden. We willen hierop voortbouwen en de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling als toprenner.”

Twee nieuwe namen voor Cofidis 
Red Bull-BORA-hansgrohe is natuurlijk niet de enige ploeg die actief is op de transfermarkt. Vrijdag werd ook bekendgemaakt dat Sylvain Moniquet en Valentin Ferron naar Cofidis trekken. Moniquet verlaat Lotto Dstny, Ferron komt over van TotalEnergies. De twee hebben een contract getekend van twee seizoenen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.