Giro-uitblinker Jhonatan Narvaez versterkt UAE Emirates
Foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2024 om 10:38

Giro-uitblinker Jhonatan Narvaez versterkt UAE Emirates

Jhonatan Narvaez zal de komende twee seizoenen uitkomen voor de sterrenformatie van UAE Emirates. De Ecuadoriaanse kampioen komt over van INEOS Grenadiers, waar hij al sinds 2019 actief is.

Narvaez gaat al een tijdje mee, maar maakte pas in Kuurne-Brussel-Kuurne van 2022 voor het eerst indruk op het hoogste toneel. Een uitslag kon hij daar toen nog niet aan koppelen, maar zijn twee zesde plaatsen in de E3 Saxo Classic tonen dat hij Vlaamse klassiekers goed aankan. Narvaez won ook de Settimana Coppi e Bartali en de Ronde van Oostenrijk, voor hij zich in de meest recente Giro een puncheur van wereldklasse toonde. Het leverde hem zelfs de eerste roze trui op.

“Sinds het begin van mijn carrière wilde ik altijd al op het hoogst mogelijke niveau belanden, en we kunnen wel zeggen dat UAE EMirates de laatste jaren de beste ploeg ter wereld is. Het is een eer om hier naartoe te komen. Ik heb bij mijn vorige ploeg grote stappen gezet, maar ik denk dat ik nog een stap extra moet kunnen zetten. Zowel in de klassiekers als als allrounder.”

Dat denkt ook ploegmanager Mauro Gianetti. “Jhonatan heeft zijn kwaliteiten als winnaar én als werkkracht getoond en we voelen dat hij goed binnen onze ploeg past. Hij is een agressieve renner met veel ervaring op het hoogste niveau, waardoor we veel vertrouwen hebben dat we de beste versie van hemzelf zullen zien in onze ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.