Goed nieuws voor AGU: fietskledingmerk krijgt uitstel van betaling, meerdere overnamekandidaten
foto: Cor Vos
woensdag 28 augustus 2024 om 13:43

Goed nieuws voor AGU: fietskledingmerk krijgt uitstel van betaling, meerdere overnamekandidaten

De toekomst van fietskledingmerk AGU oogt een stuk rooskleuriger. Het bedrijf heeft namelijk uitstel van betaling gekregen. AGU hoopt nu met een nieuwe eigenaar/financier de eerder beoogde overname te realiseren. Er zijn meerdere kandidaten.

“De bewindvoerders zien dat AGU voldoende goed draait om de kans te krijgen om met een nieuwe eigenaar/financier de eerder beoogde overname alsnog in surseance te realiseren”, geeft het bedrijf aan in een persbericht. “Ook de bank onderschrijft deze visie en ondersteunt de voortzetting van AGU.”

Meerdere kandidaten
“Naar aanleiding van de berichtgeving afgelopen week, hebben zich meerdere serieuze gegadigden gemeld. Het doel van AGU is om binnen de surseance het gereedstaande schuldakkoord en de overname alsnog in te vullen met één van deze geïnteresseerden.”

“AGU en de gegadigden richten zich erop om binnen enkele weken tot uitsluitsel te komen. Ondertussen gaat de bedrijfsvoering, binnen de regelgeving van de surseance, zo goed als mogelijk door met alle klanten en leveranciers”, laat de kledingpartner van wielerploeg Visma | Lease a Bike en wielerbond KNWU weten.

Financiële problemen
Het was al enige tijd bekend dat de Alkmaarse Groothandels Unie (AGU) in serieuze financiële problemen zit. In de loop van december 2023 heeft het bedrijf een WHOA-procedure ingang gezet.

Nieuwsfiets.nu meldde eerder dit jaar dat uit de KvK-cijfers blijkt dat AGU Holding in 2022 in de problemen is gekomen. Noteerden ze in 2021 nog een groepsresultaat van ruim € 1,12 miljoen, een jaar later schreven ze rode cijfers: € – 1.785.368. De cijfers over 2023 zijn nog niet gedeponeerd in het KvK Handelsregister. Deze situatie heeft geresulteerd in een aanzienlijke schuldenlast, die AGU moeilijk kan dragen.

AGU heeft, net als vele andere bedrijven in de fietsbranche, last van hoge voorraden. Verder heeft het bedrijf hoog ingezet op een deal met het WorldTeam Visma | Lease a Bike. In 2022 verloor het daarnaast de aanbestedingen van de Dynamo Retail Group, wat tevens een serieuze aderlating is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.