Goed nieuws voor wielerfans: alle ASO-koersen nog jarenlang live te zien bij Sporza en NOS
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2024 om 10:44

Goed nieuws voor wielerfans: alle ASO-koersen nog jarenlang live te zien bij Sporza en NOS

Goed nieuws voor de wielerfans: alle ASO-koersen zullen nog enkele jaren te zien zijn bij Sporza en NOS. De EBU, de European Broadcasting Union, en de ASO hebben namelijk een nieuwe overeenkomst gesloten tot en met 2030. Dat betekent dat onder meer de Tour de France en de Vuelta a España tot 2030 live te volgen zullen blijven bij de omroepen die aangesloten zijn bij de EBU.

De ASO, de Amaury Sport Organisation, heeft heel wat koersen onder haar vleugel. Naast de Tour en de Vuelta zijn dat ook bijvoorbeeld Parijs-Roubaix, Parijs-Nice, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Het gaat in de overeenkomst om zowel de mannen- als vrouwenwedstrijden.

Verder is er een sublicentie gegeven aan Eurosport/Warner Bros Discovery. Zij zullen op die manier het pakket van de ASO-koersen ook uitzenden. Frédéric Sanz, hoofd wielrennen bij de EBU, is alvast verheugd: “Het bereiken van een nieuwe langetermijnovereenkomst met A.S.O. en Unipublic (de derde partner, red.) is enorm belangrijk. We kunnen blijven bijdragen aan de populariteit van het wielrennen door een brede toegang in Europa te garanderen tot de meest prestigieuze evenementen in de sport.”

Groei van het vrouwenwielrennen
“Het opnemen van de vrouwenevenementen in deze overeenkomst weerspiegelt ook hoe we prioriteit geven aan de toegankelijkheid en dekking van vrouwensport. We dragen bij aan de groei en ontwikkeling van vrouwelijke atleten op wereldwijde schaal.”

Ook Yann Le Moënner, algemeen directeur van de ASO is blij met de nieuwe overeenkomst. “We zijn verheugd om een nieuwe overeenkomst te sluiten met de EBU voor al onze wielerevenementen voor mannen en vrouwen tot 2030. Dankzij deze overeenkomst kunnen het grote publiek en sportfans de belangrijkste internationale wielerevenementen volgen op grote Europese free-to-air zenders en op Eurosport/WBD-kanalen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.