Gravelrit Tour de France begint met eerbetoon aan overleden André Drege: twee teams met rouwbanden
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2024 om 10:47

Gravelrit Tour de France begint met eerbetoon aan overleden André Drege: twee teams met rouwbanden

Voorafgaand aan de negende etappe in de Tour de France 2024 brengt het peloton een eerbetoon aan André Drege. De 25-jarige renner uit Noorwegen overleed zaterdag na een valpartij in de afdaling van de Großglockner tijdens de Ronde van Oostenrijk. Tourorganisatie ASO laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan.

Zondagmorgen is gecommuniceerd dat de renners van Uno-X Mobility vijf minuten voor het begin van de gravelrit naar de startlijn worden opgeroepen. “Daar krijgen zij de kans om een eerbetoon aan André Drege te brengen”, schrijft de ASO. De wielerwereld – en met name de kleine Noorse wielercommunity – is enorm aangeslagen door het overlijden van Drege. De slotrit in de Ronde van Oostenrijk werd logischerwijs ook geschrapt.

UPDATE 13.50 uur: Twee teams met rouwbanden
Voor de start van de Tourrit rondom Troyes verschenen twee teams met rouwbanden op het startpodium. Uno-X Mobility als Noorse ploeg en ook Jayco-AlUla droeg een zwarte armband. Onlangs werd Drege al in verband gebracht met een transfer naar de Australische ploeg. Officieel mogen teams pas na 1 augustus communiceren over een transfer, maar er zijn begrijpelijkerwijs belangrijkere zaken in het leven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.