Groenewegen: “Ik kijk tevreden terug op deze week”
foto: ANSA / MATTEO BAZZI
zaterdag 4 februari 2017 om 14:09

Groenewegen: “Ik kijk tevreden terug op deze week”

Na twee tweede plaatsen moest Dylan Groenewegen vandaag in de slotetappe van de Dubai Tour genoegen nemen met plek tien. Het was wel genoeg om zijn tweede plaats in het klassement en de jongerentrui te behouden. “Deze week was Kittel erg sterk”, oordeelt Groenewegen op de website van LottoNL-Jumbo. “Met een beetje geluk had ik hem misschien kunnen verslaan, maar toch kijk ik tevreden terug op deze week.”

“Het is een mooie koers om als sprinter je seizoen mee te beginnen”, vervolgt hij. “Ik heb mij vermaakt en goed mee kunnen doen. Ook het koersen is hier erg fijn. Vooral vandaag was het publiek erg enthousiast en alles is hier goed geregeld.”

Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat Groenewegen zou starten in Dubai. Aanvankelijk zou de Nederlands kampioen zijn seizoen beginnen in de Tour of Qatar, maar omdat die rittenkoers niet doorging, heeft LottoNL-Jumbo moeten schuiven in het programma.

RIDE Magazine
7 Reacties
04-02-2017 14:13
En mannen laat het gaan, begin er niet over en slik je woorden gewoon in ;)

Toch lekker zo'n truitje mee naar huis nemen in je eerste rittenkoers van het jaar...
04-02-2017 14:18
Hij mag zeker tevreden zijn, kittel is gewoon de sterkste sprinter en hij haalt toch wel 2 keer een 2e plaats en ook 2e in het ak. Vandaag helaas niet helemaal lekker, maar hij heeft zeker laten zien Dat er serieus rekening met hem gehouden moet gaan worden
04-02-2017 14:29
lol @rahims: jij bent vast heel tevreden over jezelf ... ;)
04-02-2017 14:35
Twee hele sterke sprints gereden, die hoopgevend zijn voor de komende maanden. De laatste twee sprints zat er een stuk minder op. Eergisteren te verklaren door de zwaarte van de rit, maar vandaag had juist in zijn straatje moeten passen. Mogelijk reeds een sprint gereden voor de laatste bocht om in het wiel van Kittel te raken.
04-02-2017 16:11
Hebben ze bij TLJ geen ander woord dan tevreden:):) Een sprinter mag nooit tevreden zijn.
Vandaag wist hij zich niet goed te positoneren, ook Lobato niet goed vandaag.
Er is nog genoeg werk aan de trein om tevreden te kunnen zijn;)
04-02-2017 16:17
Als er reden is om tevreden te zijn dan mag dat natuurlijk. En dat is het geval lijkt me.
04-02-2017 16:21
Best of the rest, mag die zeker tevreden mee zijn hoor!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.