Groots onthaal in Slovenië voor Tour de France-winnaar Tadej Pogacar
woensdag 24 juli 2024 om 18:42

Groots onthaal in Slovenië voor Tour de France-winnaar Tadej Pogacar

Tadej Pogačar heeft twee drukke reisdagen achter de rug. Nadat hij zondag de eindzege in de Tour de France had binnengesleept, vloog hij dinsdag van Nice naar Surhuisterveen om daar het criterium te rijden (en te winnen). Een dag later stond hij alweer op een podium in Ljubljana om daar gehuldigd te worden.

Op Congress Square, een van de grootste pleinen van de Sloveense hoofdstad, waren veel mensen afgekomen op de huldiging van de winnaar van de Giro d’Italia en de Tour de France. Een unieke dubbel, die in 1998 voor het laatst gewonnen werd. Op foto’s die WielerFlits kreeg doorgestuurd uit Ljubljana is te zien dat Pogačar in zijn gele trui het Sloveense publiek toespreekt en met ambitieuze jeugdwielrenners op het podium staat.

Na alle festiviteiten, die ook in Komenda nog doorgingen, gaat Pogačar samen met zijn verloofde Urska Zigart op vakantie, waarna hij zich in het Canadese tweeluik weer meldt in koers. Hij heeft zich onlangs afgemeld voor de Olympische Spelen vanwege vermoeidheid en om zo zijn ongenoegen te uiten over de niet-selectie van Zigart voor de Spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.