Groupama-FDJ slaat slag: toptalent Romain Grégoire verlengt tot eind 2027
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2024 om 18:04

Groupama-FDJ slaat slag: toptalent Romain Grégoire verlengt tot eind 2027

Een flinke opsteker voor Groupama-FDJ. De Franse formatie ziet met Lenny Martinez en Laurence Pithie twee toptalenten vertrekken, maar Romain Grégoire rijdt de komende jaren wel gewoon onder de vleugels van Marc Madiot. De nog altijd maar 21-jarige Fransman heeft zijn contract verlengd tot eind 2027.

Romain Grégoire staat te boek als een van de grootste Franse wielertalenten, maar de jonge coureur liet al zeer mooie dingen zien bij de profs. In zijn eerste jaar bij de beroepswielrenners – in 2023 – boekte hij meteen vijf overwinningen. De heuvelspecialist won een rit en het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke en was ook bijzonder succesvol in de Tour du Limousin, met twee ritoverwinningen en eindwinst.

Ook dit jaar mocht Grégoire al eens de champagne ontkurken, en wel in de Ronde van het Baskenland. In de vijfde etappe met finish in Amorebieta-Etxano rekende hij in een sprint af met Orluis Aular en Maximilian Schachmann. De jongeling werd dit jaar ook tweede in de Trofeo Laigueglia, zevende in de Waalse Pijl en twaalfde in de Amstel Gold Race. Grégoire is momenteel bezig aan zijn allereerste Tour de France.

Het feit dat de ploegleiding van Groupama-FDJ erin geslaagd is om een toptalent als Grégoire langer aan zich te binden, is een flinke opsteker. Zeker na het verlies van Lenny Martinez en Laurence Pithie. Visma | Lease a Bike, INEOS Grenadiers en Bahrain Victorious trekken aan de mouw van Martinez, terwijl Pithie volgend jaar waarschijnlijk zal uitkomen voor Red Bull-BORA-hansgrohe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.