Hatherly zet puntjes op de i in slotmanche Wereldbeker MTB, ook Lecomte en Keller aan het feest
Hatherly op de Olympische Spelen in Parijs - foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2024 om 08:31

Hatherly zet puntjes op de i in slotmanche Wereldbeker MTB, ook Lecomte en Keller aan het feest

Alan Hatherly heeft Wereldbeker cross-country 2024 gewonnen. De wereldkampioen schreef zondag de slotmanche in Mont-Sainte-Anne op zijn naam en verzekerde zich zo van de eindzege. Bij de vrouwen ging de dagzege in Canada naar Loana Lecomte, het klassement kon Alessandra Keller al niet meer ontgaan.

Hatherly trok in de Canadese slotmanche meteen ten aanval. Na één ronde kwam hij al door met een voorsprong van een halve minuut op de eerste achtervolgers. Toch wist Mathis Azzaro nog terug te keren, maar na een nieuwe versnelling was Hatherly definitief los. Hij zou naar de zege soleren. Azzaro eindigde als tweede, terwijl Victor Koretzky genoegen moest nemen met de derde plaats.

Koretzky was vooraf de enige die Hatherly in theorie nog kon bedreigen in de strijd om de eindzege van de Wereldbeker. De Fransman moest dan wel winnen, terwijl Hatherly ver in het veld moest eindigden. Dat gebeurde dus niet. Hatherly is aldus eindwinnaar van de Wereldbeker geworden.

EENDAG

Loana de dagzege, Keller de eindwinst
De vrouwenwedstrijd mondde uit in een tweestrijd tussen Loana Lecomte en Laura Stigger. Die strijd werd pas in de laatste ronde beslist. Nadat Stigger eerder Lecomte nog onder druk had gezet, was het op de laatste helling de Française die een gaatje wist te slaan. Ze wist daarna stand te houden tot de streep. Stigger kwam op negen seconden binnen als tweede. De derde plaats was voor Sina Frei, die een groot van de wedstrijd in haar eentje in de achtervolging had gereden.

Alessandra Keller finishte op goed twee minuten van Lecomte als vijfde. De Zwitserse had geen topklassering meer nodig, want voor de start van de wedstrijd in Mont-Sainte-Anne was ze al zeker van de eindzege in de Wereldbeker.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.