Het werd ‘zwart voor de ogen’ bij Joran Wyseure in Superprestige Ruddervoorde
foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 18:02

Het werd ‘zwart voor de ogen’ bij Joran Wyseure in Superprestige Ruddervoorde

De overwinning van Joran Wyseure in de Superprestige Ruddervoorde gaat de geschiedenisboeken in als zijn eerste profzege in het veldrijden. De 23-jarige crosser van Crelan-Corendon kon het moeilijk geloven toen hij over de streep kwam in de West-Vlaamse cross. “Het werd bijna zwart voor mijn ogen van geluk toen ik over de finish reed”, vertelde hij kort na afloop.

“Dit is ongelooflijk”, jubelde Wyseure. “Ik was goed vorige week in Beringen en had vandaag echt een fantastische start. Halverwege had ik even minder gevoel, maar toen het stilviel vooraan wist ik: Nu speel ik alles of niets. En het was alles, gelukkig!”

De openingsmanche van de Superprestige draaide uit op een tactische wedstrijd. Wyseure kwam in een kopgroep terecht met Michael Vanthourenhout, Gerben Kuypers, Niels Vandeputte en Lars van der Haar. “Dat is niet echt iets dat ik goed kan, meestal ben ik wat nerveus in die situatie. Ik wist dat we met vijf weg waren en alles meer is dan extra voor.”

“Naarmate het einde naderde dacht ik meer aan podium, en toen ik 12 seconden had wist ik dat het moeilijk ging zijn om mij terug te pakken. Ik ben echt content. Amai!”

Wyseure kwam solo over de finish nadat hij het juiste moment koos voor zijn aanval. “Ik wilde het niet te veel laten stilvallen, anders kwamen anderen terug uit de achtergrond. Ik reed toen weg op kousenvoeten en had direct een mooi gat. Ik koos toen mijn eigen tempo en mijn eigen lijn. Wel maakte ik nog een slippertje, maar gelukkig kon ik direct verder. Het is ongelooflijk. Om dicht bij huis te winnen is fantastisch”, lachte hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.