Hoekstra kan terugkeren bij Destil-Piels
foto: Leon van Bon
maandag 17 oktober 2016 om 18:24

Hoekstra kan terugkeren bij Destil-Piels

Voor Jochem Hoekstra is er komend seizoen geen plekje vrij bij Giant-Alpecin. De bijna 24-jarige Groninger is bij die ploeg op dit moment stagiair. Ploegleider Han Vaanhold heeft hem toegezegd dat hij bij Destil-Piels kan terugkeren, mocht hij elders ook geen profcontract kunnen tekenen.

Giant-Alpecin blijft Hoekstra volgen
Hoekstra hoopt de komende weken op de valreep nog een profcontract te versieren. Lukt dit hem niet, dan rijdt hij komend seizoen weer onder de vleugels van Vaanhold. De in Haren geboren ronderenner kwam eerder vanaf augustus 2012 tot en met 2015 uit voor Jo Piels.  “Ondanks dat men bij Giant-Alpecin tevreden is met de prestaties van Jochem is er voor hem volgend jaar geen plek. De ploeg voor komend seizoen zit door enkele aankopen vol. Dit wil echter niet zeggen dat men Jochem uit het oog verliest. Bij Destil-Piels kan de renner, die over vier dagen 24 jaar wordt, zich volgend jaar opnieuw in de picture rijden. Dit zelfde deed nog niet zolang geleden ook Maurits Lammertink”, staat in het persbericht.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2016 19:01
lijkt wel of Giant-Alpecin stagiaires alleen gebruikt als opvulling. Zelden krijgen ze een profcontract bij deze ploeg. En het excuus dat de ploeg vol zit is onzin. Ze hebben nog maar 26 renners onder contract staan.
17 oktober 2016 19:53
Dat heeft niet specifiek met Giant te maken. Er zit sowieso een dubieuze wereld achter die WT-stagiaires, want vaak zat duiden hun prestaties bij de beloften niet op enig talent om het als prof waar te kunnen maken. De talenten worden meestal gewoon rechtstreeks uit de belofteploegen gecontracteerd, niet na vaak niet succesvolle stageperiodes.
17 oktober 2016 21:10
Was het niet ergens een WT-regeltje?
17 oktober 2016 21:36
Hij mag toch mooi met Giant richting Hainan.
17 oktober 2016 22:56
@TeamNL Nou, dat is toch wel een droom die werkelijkheid wordt..
19 oktober 2016 04:40
Met enkele aankopen doelen ze op Bauhaus,Hamilton?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.