Honig en Duijn langer bij Roompot, Terpstra vertrekt
vrijdag 18 september 2015 om 15:58

Honig en Duijn langer bij Roompot, Terpstra vertrekt

Huub Duijn en Reinier Honig hebben hun contract met Roompot Oranje Peloton met een jaar verlengd. Beide renners hebben tot grote tevredenheid gepresteerd en kijken uit naar hun tweede seizoen bij de jonge, Nederlandse ploeg.

“Ik ben hier natuurlijk heel blij mee en kan wel zeggen dat ik mij nog nooit zo lekker gevoeld heb in een ploeg. Niet alleen door de sfeer binnen het team, maar ook omdat er veel waardering is”, aldus Honig, die voornamelijk dient als wegkapitein en het niet moet hebben van zijn resultaten. “Die zijn niet om over naar huis te schrijven, maar uit het werk dat ik kan doen voor jongens als Maurits Lammertink en onze sprinters haal ik ook veel voldoening. Een rol als wegkapitein ligt mij prima en ik merk dat ik de jonge renners zo echt verder help.”

Ook Duijn is zeer op zijn plek binnen de ploeg. “Uiteraard ben ik hartstikke blij met het feit dat ik kan blijven”, zei hij. “Ik heb misschien wel het beste jaar uit mijn carrière achter de rug en natuurlijk heeft dat ook met de ploeg en het programma dat wij gereden hebben te maken. Daarnaast ben ik meer volwassen geworden als renner en voel ik dat ik nog steeds sterker aan het worden ben.”

Mike Terpstra moet ondertussen op zoek naar een nieuwe ploeg. Zijn contract werd niet verlengd. “Na een aardig profjaar had ik graag in 2016 echt willen scoren”, zei hij. “De ploegleiding kiest echter voor verjonging, waardoor ik ruimte moet maken. Voor mij persoonlijk heel zuur en het voelt onterecht, want ik voel dat ik per maand groei dankzij het programma. Ik ga er alles aan doen om een nieuwe ploeg te vinden om op ProContinental-niveau te blijven acteren. Ik wil mijn ploegmaten en personeel bedanken voor de uitgesproken steun naar mij en de ploegleiding voor de kans die ik heb gekregen.”

RIDE Magazine
16 Reacties
18-09-2015 16:09
Ze kiezen voor verjonging zegt Mike (28 jaar), maar ze verlengen wel het contract van de 4 jaar oudere Johnny Hoogerland ??
18-09-2015 16:11
Terpstra heeft zich veel meer laten zien op een positieve manier dan Hoogerland. Maarja Hoogerland is een Zeeuw en daar heb je precies t punt. En dat is iets waar ik van kan kotsen. Terpstra heeft veel meer recht op contractverlenging.
18-09-2015 16:12
Kan er wel inkomen dat je Hoogerland houdt op basis van zijn bekendheid/afkomst. Maar hoezo wordt Reinier Honig in godsnaam verkozen boven Terpstra? Mooi dat Huub Duyn blijft. De beste renner dit jaar.
18-09-2015 16:18
Ik kan de logica nog wel plaatsen: Hoogerland en Honig zijn gehaald o.b.v. hun ervaring en het begeleiden van de jonge renners. In ieder geval Honig doet het daarin goed (aldus het artikel).
Terpstra heeft de ervaring op hoog niveau niet en blijkbaar valt zijn ontwikkeling tegen in de ogen van de ploegleiding.
Wat rahimns terecht opmerkt is dat verjonging een smoes is. Hoogerland, Honig en Duyn verlengen en Weening halen??
18-09-2015 16:20
Hopen dat ze Ockeloen ook nog binnenhalen
18-09-2015 16:26
mmm. dus een 1ejaars prof die redelijk presteert moet vertrekken, maar ervaren renners die totaal niets of heel weinig hebben laten zien mogen blijven (M Kreder, W. Kreder, J. Hoogerland, R.Honig, M.de Maar) Met de mond beleiden Boogerd en co. een opleidingsploeg te willen zijn. In praktijk is Roompot Oranje Peleton een opvanghuis voor oudere renners, die elders geen onderdak meer kunnen vinden.
18-09-2015 16:28
Duijn is volkomen logisch. Verlengen Honig en Terpstra zal vooral gebeuren op basis van kwaliteiten die we moeilijk kunnen beoordelen. De prestaties liggen volgens mij niet ver uit elkaar. Ik ben verder benieuwd welke talenten een plek gaan krijgen. Jongens als Tolhoek, Tusveld en misschien Hofstede zouden een (tussen)stap goed kunnen gebruiken.
18-09-2015 16:32
@vlek
Met dat laatste ben ik het absoluut eens, maar Roompot heeft met van der Lijke en Weening inmiddels al twee renners aangetrokken en behalve Terpstra zal er niemand weggaan. Dus veel ruimte voor nieuwe talenten is er niet.
En dat laatste is ook mijn bezwaar bij het verlengen van Honig en het aantrekken van van der Lijke en Weening. Er resteert geen plek meer voor jongens die de tussenstap van ProContinentaal hard nodig hebben. En dat was toch de oorspronkelijke doelstelling van de ploeg.
18-09-2015 16:40
Ik heb Terpstra toch wel een aantal keer duidelijk in beeld zien rijden... zo slecht deed hij het dus niet, in ieder geval had ik niet dat idee dus ik vind het een beetje vreemd. Voor een eerste jaars is 28 wel oud, maar toch kan je pas na 2 a 3 jaar zien of hij de kwaliteiten heeft. (junioren die naar de word tour gaan krijgen minimaal een 2 jaar contract, zou hier ook op zijn plaats zijn.)
18-09-2015 16:41
Dat is waar inderdaad. Ik denk dat een ploeg met de doelstelling van Roompot ieder jaar toch minstens twee nieuwe talenten een plek zou moeten geven, maar daar is nu dus misschien geen ruimte voor. Misschien dat er toch nog jongens met een contract doorstromen naar de WT? Ik weet niet hoe dat werkt, of dat überhaupt een optie zou zijn.
18-09-2015 17:11
Als je als oudere renner geen resultaten meer rijdt dan kun je wel wegkapitein zijn maar dwing je toch totaal geen respect meer af bij die jonge ploeggenoten. Honig en Hoogerland hadden ze altijd afscheid van moeten nemen, verlenging is echt te lachwekkend. De Kreders ook heel matig, had meer van verwacht. Die Duyn had ik eigenlijk wel verwacht richting WT ploeg, maar mooi voor Roompot dat ze hem behouden. Afscheid van Terpstra begrijp ik wel, zie dan liever talentvolle renners als Tolhoek komen.
18-09-2015 18:42
Ik heb Terpstra redelijk goed gevolgd en vind dat hij het helemaal niet zo slecht gedaan heeft. Reed alles uit en was meervin beeld dan Hogerland en de Kreders op Wesley na. Net als voorheen bij rabo geloof ik dat Breukink eigenlijk niet zo'n goede ploegleider is. Daar ook vaak rare beslissingen.
18-09-2015 19:01
Blijft een leuke ploeg! Wel oog blijven houden voor nieuw talent. Niet enkel gaan voor de publiciteitswaarde van een renner. Zou het echt een nog mooiere ploeg maken!
18-09-2015 20:10
Wat is er leuk aan deze ploeg dan? Belachelijk dat Terpstra weg moet en Honig en Hoogerland mogen blijven.
19-09-2015 12:59
Ja maar het zijn wel toppers deze ras Limburgers
19-09-2015 18:48
Duyn draait een heel goed seizoen. Heel constant presteren, had hem wel graag bij LTJ gezien.
Terpstra vond ik eigenlijk ook goed rijden, veel in beeld geweest.

Misschien nog iemand van het Rabodevelopment team halen. Tusveld of Tolhoek misschien?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.