Huffman soleert in eerste rit Tour of Alberta, Slagter derde
Foto: Bryn Lennon/Getty Images (archief)
vrijdag 1 september 2017 om 22:44

Huffman soleert in eerste rit Tour of Alberta, Slagter derde

Evan Huffman heeft de eerste etappe van de Tour of Alberta gewonnen. De Amerikaanse coureur van Rally kwam na een zware finale als eerste over de streep in Marmot Basin Ski Area. Na 162 kilometer kwam zijn ploeggenoot Sepp Kuss als tweede over de finish op vijftien seconden achterstand. Onze landgenoot Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Drapac) werd op bijna een halve minuut derde.

De Tour of Alberta is een meerdaagse koers door de gelijknamige Canadese provincie. De ronde duurt tot en met maandag. Naast Slagter doet ook Wouter Wippert mee namens Cannondale-Drapac.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
1 september 2017 22:48
Deelnemersveld ook steeds minder hier. Die gasten van Rally rijden wel kneiterhard dit jaar.
1 september 2017 22:54
En de koers wordt ook steeds korter. Dit jaar helaas maar vier etappes in lijn. Ik heb normaal veel interesse in de Amerikaanse koersen, maar dit jaar is het allemaal wat minder. Toch weer erg goed van Rally inderdaad, als dit clubje bij elkaar blijft, ben ik toch benieuwd wat ze eventueel kunnen volgend jaar als ProContinentaal.
1 september 2017 22:58
Knap hoor hoe die mannen van Rally Cycling huishouden hier. Nummer een én twee en met z'n vieren in de top 10.

Zeker in Portugal getraind met de jongens van W52/ FC Porto
1 september 2017 23:12
Want het is opvallend ofzo? Scott Sunderland? Huffman en Kuss zijn ook gewoon betere klimmers dan Slagter, dus dit is helemaal logisch.
1 september 2017 23:21
@ Rosanero

Nou ja best opvallend ja. In Portugal vond ik de W52 ploeg ook opvallend sterk in de breedte. Benieuwd of dat hier ook in de rest van de wedstrijd zo is.

Ik snap best dat in beide wedstrijden het deelnemersveld niet je van het is. Dus als een ploeg veel sterker is krijg je dat. Maar opvallend toch wel.
2 september 2017 00:40
Huffman in zijn 2 jaar WT bij Astana geen deuk in een gesmolten pak boter gereden, zegt veel over het niveau aldaar over de plas...
2 september 2017 00:47
Wel grappig, Huffman werd vorig jaar nog 3e in dit rondje, achter Mollema en Carpenter. De jaren daarvoor stonden onder andere Dumoulin, Yates, Mollema, Slagter, Dennis en Caruso op het podium. Best een leuke erelijst om tussen te staan.
2 september 2017 01:12
Het is een continental team, komop zeg. Ze rijden mij veel te dominant, maar zo is het tegenwoordig: steek je kop boven het maisveld uit en je bent verdacht. Geef ons de wattages voor wat vergelijkingen, dan kunnen we de insinuaties de kop in drukken. Als continental team zijnde, vind ik dit errug straf.

Go Slagter! Go Cannondale!
2 september 2017 01:33
@Rosanero: de twee Rally-mannen waren overblijfselen van de vroege vlucht. Slagter demareeree vanuit het peloton en was daarvan veruit de sterkste.

Ik snap de tactiek van Canondale niet helemaal. Zaten met 2 man in de 14-koppige kopgroep. Beter hadden ze gewoon de break op schootsafstand kunnen houden. Dan hadden ze vandaag de rit en wrs ook het klassement gewonnen
2 september 2017 08:27
Het lijkt er op dat de eerste rit ook meteen de meest onderscheidende rit is geweest, rest lijken redelijk vlakke lokale rondjes te zijn.
2 september 2017 09:31
@AZH
Ik heb het al vaker gezegd, de ploeg Cannondale is visieloos. Hebben met TJS iemand die het eindklassement kan winnen en dan speel je het zo uit.
3 september 2017 01:31
Wippert wint 2e etappe!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.