Huub Artz soleert op indrukwekkende wijze naar winst in Gent-Wevelgem U23
foto: Cor Vos (archief)
maandag 22 april 2024 om 09:24

Huub Artz soleert op indrukwekkende wijze naar winst in Gent-Wevelgem U23

De beloftenversie van Gent-Wevelgem, ook wel bekend als de Kattekoers, is op naam gekomen van Huub Artz. De Nederlander kwam na 182 kilometer met een grote voorsprong solo over de streep in Ieper. Rasmus Søjberg Pedersen won de sprint voor plek twee, Andrea Raccagni Noveiro werd derde.

Artz maakte het definitieve verschil op de laatste keer Kemmelberg, met nog zo’n 25 kilometer te gaan. Aan de voet van de kasseihelling was hij nog samen met Lars Vanden Heede (Soudal Quick-Step Devo Team), bovenop was hij solo. De renner van Wanty-ReUz-Technord, die volgend jaar prof wordt bij Intermarché-Wanty, hield vervolgens sterk stand tegen het peloton. De meute kwam meer dan een minuut na de triomfator over de streep.

Voor Artz was het zijn eerste zege van 2024. De 21-jarige renner liet echter al wel veel moois zien. Zo werd hij in de Tour of Oman, waar hij al mee mocht met de hoofdmacht van Intermarché-Wanty, vanuit de vroege vlucht derde op Green Mountain. Daarnaast was hij tweede in zowel de Dorpenomloop Rucphen als de Wim Hendriks Trofee en eindigde hij in de beloftenversies van Paris-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik telkens als zevende.

Het was Rasmus Sojberg Pedersen die als nummer twee het podium op mocht in Ieper. De renner van de Deense selectie, die normaalgesproken uitkomt voor de opleidingsploeg van Decathlon AG2R, toonde zich sneller dan Andrea Raccagni Noveiro (Soudal Quick-Step Devo).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.