Iconische wielercommentator Phil Liggett (80) neemt emotioneel afscheid van Olympische Spelen
Foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2024 om 12:10

Iconische wielercommentator Phil Liggett (80) neemt emotioneel afscheid van Olympische Spelen

Phil Liggett heeft zijn laatste Olympische Spelen achter de rug. Dat heeft de Britse wielercommentator aangekondigd in de Australische talkshow Wide World of Sports van Channel Nine. Liggett is intussen 80 en ziet zichzelf zijn werk als commentator binnen vier jaar niet meer doen.

Liggett mag worden beschouwd als een ware legende onder wielercommentatoren. Intussen heeft hij 16 keer de Olympische Spelen en 52 keer de Tour de France van commentaar mogen voorzien, onder andere voor de Britse zenders en ITV en NBC Sports, maar Liggett heeft ook opdrachten gedaan voor het Australische SBS.

“Laat me nu niet emotioneel worden”, vertelt Liggett over zijn afscheid in de talkshow. Toch zag hij geen andere optie. “Over vier jaar ben ik 85, en dat is simpelweg te oud om de kijkers te vermaken. Maar geloof me, ik zal het missen.”

Geen volledig afscheid
Dat wil echter niet zeggen dat de legendarische commentator helemaal stopt met het becommentariëren van wielerwedstrijden. “Mijn mailbox was helemaal vol na de Tour. Mensen schrijven me vanuit Australië en zetten allemaal hetzelfde: ‘denk er niet aan om ooit te stoppen’. Maar ik ben niet onoverwinnelijk en wil ook geen mensen beginnen vervelen, natuurlijk.”

Die boodschap benadrukt Liggett later nog eens in een bericht op X. “Al wat ik heb gezegd is dat ik de Spelen niet meer zal doen in 2028”, wat erop wijst dat hij zijn andere opdrachten voorlopig blijft uitvoeren.

RIDE Magazine
1 Reacties
7 augustus 2024 15:14
Vaak mooi om oude jaren '80 beelden terug te zien met zijn commentaar op. De Engelstalige stem bij de opgang van het Angelsaksische wielrennen (Anderson, Lemond, Roche, Kelly, Hampsten, Peiper, Yates...).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.