INEOS Grenadiers legt tijdritfenomeen Joshua Tarling (20) langer vast
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2024 om 11:39

INEOS Grenadiers legt tijdritfenomeen Joshua Tarling (20) langer vast

Joshua Tarling heeft zijn contract bij INEOS Grenadiers verlengd. Het 20-jarige tijdritfenomeen zal tot tenminste 2027 voor het Britse team rijden.

Tarling werd in 2023 prof bij INEOS Grenadiers. In zijn eerste jaar als beroepsrenner maakte hij meteen indruk, met name als tijdrijder. Zo werd hij Brits kampioen tijdrijden, eindigde hij als derde op het WK tijdrijden in Schotland en pakte hij in Nederland de Europese titel tegen de klok. Als kerk op de taart versloeg hij Remco Evenepoel half oktober nog in de Chrono des Nations.

Dit jaar was Tarling de beste in de openingstijdrit van O Gran Camiño en kroonde hij zich opnieuw tot Brits kampioen tijdrijden. Ook was hij tweede in de chronoproef van het Critérium du Dauphiné. Daarnaast liet hij zich zien in de voorjaarsklassiekers met een zesde plaats in Dwars door Vlaanderen en een zeventiende plek in de Ronde van Vlaanderen. Het volgende grote doel is de tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs.

Leren van de besten
“Ik zit nu in het tweede seizoen van mijn profcarrière en ik geniet van elke minuut”, zegt Tarling in een persbericht. “Natuurlijk is er nog heel veel te leren en verbeteren de komende jaren, maar ik ben blij dat ik dat kan doen als een Grenadier, omringd door renners als G, Pippo en Egan”, doelt hij op Geraint Thomas, Filippo Ganna en Egan Bernal. “Het geeft je het gevoel dat je leert van de besten.” De jonge Brit zegt dat hij zijn grenzen wil verkennen in “tijdritten, klassiekers en hopelijk snel de grote rondes”.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.