Inge van der Heijden en Jens Adams winnen Kleebergcross, de eerste Nederlandse veldrit van het seizoen
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 september 2024 om 16:47

Inge van der Heijden en Jens Adams winnen Kleebergcross, de eerste Nederlandse veldrit van het seizoen

De eerste Nederlandse veldrit van het seizoen 2024-2025 is zondag gewonnen door Inge van der Heijden. De renster van Crelan-Corendon rekende in de Kleebergcross in Mechelen (Limburg) af met landgenote Aniek van Alphen. Bij de mannen ging de overwinning naar Jens Adams, die er als favoriet van start ging.

Op en om het voetbalterrein van de lokale voetbalvereniging RKMVC was alleen de start- en finishstrook geasfalteerd, voor de rest was de 2,6 kilometer lange ronde onverhard. Dit was verdeeld over 1.800 meter weilandgras en 650 meter over bospaden. Daarnaast was er een zandpassage en is de Kleebergcross bekend vanwege de beruchte wetzone, een waterstrook waarbij je soms wel tot je knieën in het slijk zakt.

De 25-jarige Van der Heijden kwam uiteindelijk als winnares over de finish, voor Cyclocross Reds-renster Van Alphen en Leonie Bentveld van Pauwels Sauzen-Bingoal. De ervaren Adams ging bij de mannen met de zege aan de haal, door landgenoot Ward Huybs en thuisrijder Danny van Lierop te verslaan.

EENDAG
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.