Intermarché-Wanty verlengt met Dion Smith tot eind 2026
foto: Cor Vos
donderdag 12 september 2024 om 19:28

Intermarché-Wanty verlengt met Dion Smith tot eind 2026

Dion Smith koerst ook in 2025 en 2026 voor Intermarché-Wanty. De Nieuw-Zeelander heeft zijn aflopende contract bij het Belgische WorldTeam met twee seizoenen verlengd. Smith is bezig aan zijn tweede periode bij de ploeg, nadat hij in 2017 en 2018 er ook al koerste.

Smith wordt bij Intermarché-Wanty gezien als een van de betrouwbare helpers van de kopmannen. Op zijn eigen palmares staan onder meer een zege in de Coppa Sabatini 2020 en een zesde plaats in Milaan-San Remo, datzelfde jaar. Ook droeg hij in de Tour de France 2018 drie dagen de bolletjestrui.

“Sinds mijn terugkeer bij Intermarché-Wanty voel ik me thuis. Ik heb het gevoel dat mijn werk gewaardeerd wordt, ik vind het leuk om me te wijden aan mijn ploeggenoten”, reageert Smith op zijn contractverlenging. “Mijn veelzijdige profiel stelt me in staat om onze sprinters te ondersteunen op het vlakke, en ik kan ook over de heuvels en nuttig zijn voor onze klimmers op moeilijkere parcoursen.”

Ook teammanager Aike Visbeek is blij met het aanblijven van de inmiddels 31-jarige Nieuw-Zeelander. “Hij is een ervaren renner in het WorldTour-peloton en speelt een centrale rol in de kern rond Biniam Girmay, in de positionering en ondersteuning tijdens de klassiekers en in de lead-out voor de sprints. Aan het begin van het seizoen 2024 werd hij gehinderd door ziekte en blessures, maar hij toonde veel karakter en maakte een sterk comeback.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.