Is het mogelijk om de drie grote rondes in één seizoen te winnen? Tadej Pogacar denkt van wel
foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2024 om 16:18

Is het mogelijk om de drie grote rondes in één seizoen te winnen? Tadej Pogacar denkt van wel

Tadej Pogacar wist de wielerwereld dit jaar op ongeziene wijze in zijn greep te houden. De Sloveen boekte in 2024 maar liefst 25 overwinningen, waaronder twee monumenten, de Giro d’Italia, Tour de France én het WK. Kan het in de toekomst überhaupt nog beter? Pogacar denkt dat het mogelijk is om ooit de drie grote rondes in één seizoen te winnen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het winnen van de drie grote rondes in een jaar is haalbaar”, geeft de 26-jarige renner aan in gesprek met het Sloveense Siol. De kopman van UAE Emirates houdt het voorlopig echter bij één of twee grote rondes in een seizoen.

“Ik respecteer mijn ploeggenoten. We weten dat UAE Emirates de potentie heeft om een grote ronde te winnen, ook al ben ik er niet bij. Het is onnodig om binnen mijn team hebzuchtig te werk te gaan. Ik wil geen vijanden maken binnen een ploeg waar ik me thuis voel”, aldus Pogacar. De klimmer geeft in hetzelfde interview wel aan dat hij ooit de uitdaging wil aangaan.

Van der Poel en Van Aert kunnen borst natmaken
De wereldkampioen hoopt ook volgend jaar weer te schitteren in de Tour de France, maar richt zich niet alleen op een vierde eindoverwinning in de Franse ronde. “Ik zal hoogstwaarschijnlijk weer meedoen aan de Ronde van Vlaanderen en ik denk er ook aan om deel te nemen aan de Vuelta a España.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.