Tour 2024: Israel-Premier Tech laat Chris Froome en Dylan Teuns thuis
Foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 10:27

Tour 2024: Israel-Premier Tech laat Chris Froome en Dylan Teuns thuis

Een opvallende ontbrekende naam in de Tour de France-selectie van Israel-Premier Tech: Chris Froome heeft het achttal van het ProTeam niet gehaald. Ook ex-ritwinnaar Dylan Teuns en Ronde van Zwitserland-revelatie Matthew Riccitello en Michael Woods zitten niet in de selectie van de ploeg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Duitse sprinter Pascal Ackermann is een van de leiders van de ploeg, hij krijgt Guillaume Boivin en Jake Stewart in steun. Jakob Fuglsang, Derek Gee, Hugo Houle en Krists Neilands kunnen zich dan weer uitleven in de etappes voor vluchters met de nodige hoogtemeters, vooral Gee toonde in het Critérium du Dauphiné zijn grote potentieel. Waalse Pijl-winnaar Stephen Williams mag ook mee naar de Tourstart in Florence.

“Het hoofddoel is om een etappe te winnen”, legt ploegleider Steve Bauer uit in een persbericht van de Israëlische ploeg. “Het is duidelijk dat ook de andere 21 ploegen dat doel zullen hebben. We hebben een sterk, uitgebalanceerd en veelzijdig team, dat op verschillende terreinen moet kunnen scoren. Het wordt een zware strijd, maar ik geloof heilig in de ploeg die we hier aan de start brengen.”

Al beseft Bauer dat zijn mannen het niet gemakkelijk zullen hebben tegen de Pogacars van deze wereld. “In de vorige Tour de Frances hebben we succes gekend door agressief te koersen, en die ritzeges na te streven via ontsnappingen. We zullen dat opnieuw moeten doen, alhoewel we ook klaar zullen zijn voor de sprintritten en het tegen de besten op te nemen in de bergen. De Tour is nooit gemakkelijk, maar we weten dat we renners hebben die kunnen winnen. Elke etappe is een potentiële nieuwe kans.”

Geen Froome
Vooral het ontbreken van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome is vrij opvallend te noemen. L’Equipe schreef aan het begin van de maand dat de Brit zeker was van zijn plekje. Vorig jaar werd hij volgens de Franse krant thuisgelaten vanwege een intern conflict met Michael Woods, die zijn Britse ploeggenoot liever niet in de selectie zag. Woods ontbreekt ook zelf in de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.