Jacco Verhaeren (Visma | Lease a Bike) keert terug bij Nederlandse zwembond: “Kruisbestuiving is een meerwaarde”
foto: Visma Lease a Bike
dinsdag 13 augustus 2024 om 18:36

Jacco Verhaeren (Visma | Lease a Bike) keert terug bij Nederlandse zwembond: “Kruisbestuiving is een meerwaarde”

Jacco Verhaeren gaat vanaf 1 september terug aan de slag bij de Nederlandse zwembond KNZB. De zwemcoach blijft daarnaast gewoon aan de slag bij Visma | Lease a Bike. Verhaeren was tot en met de Olympische Spelen nog coach bij de Franse zwembond, waar hij grote successen boekte. Dat meldt de NOS.

Verhaeren kwam eind 2023 bij Visma|Lease a Bike. De zwemcoach maakte deel uit van de performance staf, maar dat zal binnenkort veranderen. Na het vertrek van Merijn Zeeman naar AZ zal Verhaeren een stap omhoog doen en sportieve directeur worden van het Nederlandse team.

Die job zal Verhaeren dus combineren met zijn nieuwe functie als Performance Strateeg Topzwemmen bij de KBZB. Van 2006 tot 2014 was Verhaeren daar al actief. De technische directeur van de zwembond, Sjors Lommerts, geeft meer uitleg bij de NOS: “Dat Jacco ook één van de sportieve managers wordt bij wielerploeg Team Visma-Lease a Bike, zien we als een meerwaarde, zoals zij dat omgekeerd ook zien.”

Kruisbestuiving
“Jacco is altijd een groot voorstander van kruisbestuiving geweest. Hij weet als geen ander wat de ene sport van de andere kan leren, welke overeenkomsten en win-win-voordelen er zijn en hoe je die kunt inzetten om er samen beter van te worden”, besloot Lommerts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.