Jakub Mareczko sprint naar vijftigste profzege in openingsrit Tour of Hainan
foto: Cor Vos
dinsdag 27 augustus 2024 om 08:07

Jakub Mareczko sprint naar vijftigste profzege in openingsrit Tour of Hainan

De eerste etappe van de Tour of Hainan (2.Pro) is op naam gekomen van Jakub Mareczko. De Italiaan van Corratec-Vini Fantini was in een massasprint sneller dan Miguel Ángel Fernández en Martin Laas. Het was voor Mareczko zijn vijftigste profzege.

De Tour of Hainan begon dit jaar met een biljartvlakke etappe. De zwaarste ‘klim’ in de 95 kilometer lange rit was vijfhonderd meter lang en kende een gemiddeld stijgingspercentage van 3,4%. Een sprint leek dus onvermijdelijk in finishplaats Qionghai.

Niettemin waren er veel aanvalspogingen in de beginfase. Niemand kwam aanvankelijk weg, tot Muhammad Zahin Wahhi (Malaysia Pro Cycling) en Ze Yu (Hainan Wuzhishan) een gaatje sloegen. Zij reden een tijdlang voor de meute uit, maar hun voorsprong werd nooit groter dan een minuut. In de laatste twintig kilometer werd het duo weer ingerekend.

Het kwam dus inderdaad op een sprint aan. In die spurt stond er geen maat op Mareczko, die met twee lengtes verschil won. Miguel Ángel Fernández (Equipo Kern Pharma) en Martin Laas (Ferei Quick-Panda Podium Mongolia) moesten genoegen nemen met respectievelijk de tweede en derde plaats. Met Jesper Rasch (Parkhotel Valkenburg) eindigde er ook nog een Nederlander in de top-tien. Hij werd zesde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.