zaterdag 6 juli 2024 om 18:36

Jasper Philipsen: “Hoe het vorig jaar allemaal de juiste kant op viel, valt het nu verkeerd”

Video Voor Jasper Philipsen zat er opnieuw geen zege in in de Tour de France. In de achtste etappe strandde de kopman van Alpecin-Deceuninck op de tweede plaats, kort achter groene trui Biniam Girmay. Philipsen weet niet hoe het komt dat hij nog niet gewonnen heeft, maar aan zijn vorm ligt het volgens hem niet. “Ik denk niet dat ik veel minder ben, anders kan je niet drie keer tweede worden. Ik zit op niveau, maar het moet draaien”, vindt hij.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het lijkt allemaal de verkeerde kant op de vallen. Hoe het vorig jaar allemaal de juiste kant op viel, valt het nu verkeerd. Daar moeten we mee leven”, aldus Philipsen, die nog blij was met zijn uitslag in de oplopende aankomst. “In principe had ik niet gedacht zo kort te zijn. Ik voelde mij niet zo geweldig, want het was best wel lastig. En zeker de aankomst van vandaag ligt mij niet zo. Maar als je zo kort bij komt, dan hoop je wel te winnen.”

‘Voor hetzelfde geld lukt het wel’
Wat Philipsen nodig heeft, is een zege, denkt hij. “Eens we vertrokken zijn, dan zullen de overwinningen volgen. Het echte vertrouwen komt als we overwinningen pakken, maar het scheelt allemaal niet veel. Eergisteren was het nipt en vandaag ook, dus voor hetzelfde geld lukt het wel”, vertelt hij.

De Tour en de strijd om de groene trui is nog niet gedaan volgens hem. “Er komen nog vier of vijf kansen, dus er zijn nog veel punten te rapen. Ik sta nu tweede, al Girmay draait wel heel goed, maar er kan altijd iets gebeuren. We proberen kort te blijven en dan zullen we zien.”

Teammanager Christoph Roodhooft raakt net als Philipsen niet in paniek. “We hebben in het verleden langer moeten wachten op een ritzege”, duidt hij. “Jasper wordt weer tweede, maar ik vind het allemaal niet zo slecht. Het is deze week niet allemaal plezant geweest, maar we moeten nu ook niet alles in de vuilbak gooien.”

‘We zitten er samen in en gaan er ook samen uitkomen’
“Je hebt van die periodes dat alles goed loopt en naar u valt, maar je kan ook aan de verkeerde kant van de lijn staan”, zegt Roodhooft. “Als je in een mindere periode zit, dan zit je mentaal ook in een mindere flow. Het kan dus ook een mentale kwestie zijn. We zitten er samen in en gaan er ook samen uitkomen.We gaan straks weer wel-net winnen.”

Zondag is de volgende kans voor Alpecin-Deceuninck, als de gravelrit op het programma staat. Daar kan wereldkampioen Mathieu van der Poel scoren, maar Philipsen ook. “Ik denk dat die gravelrit ons goed ligt”, denkt de sprinter. “We moeten scherp zijn en zien dat we meedoen morgen.”

PNT

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.