WK 2023: ‘Jasper Philipsen krijgt plek in Belgische selectie in Glasgow’
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juli 2023 om 11:07

WK 2023: ‘Jasper Philipsen krijgt plek in Belgische selectie in Glasgow’

Jasper Philipsen mag zich voorbereiden op zijn debuut op het WK wielrennen, meldt Het Laatste Nieuws. De sprinter van Alpecin-Deceuninck, die de eerste twee massasprints won in de Tour de France, zou namelijk een plekje krijgen in de WK-selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen wordt door Vanthourenhout gezien als een extra kaart om te spelen in Schotland, mocht het op het wereldkampioenschap uitdraaien op een massasprint. Daar hebben de sprinter, de bondscoach en Alpecin-Deceuninck de afgelopen weken naar verluidt meermaals over gesproken. Dan moet Philipsen wel de Tour de France in goede conditie uitrijden.

Normaal gesproken had België met acht man aan de wegrit van WK wielrennen mogen deelnemen, maar Remco Evenepoel heeft als titelverdediger een persoonlijke startplek voor de wegrace. Daarom kan Vanthourenhout dus met negen renners starten en die extra plek is voor Philipsen. Daardoor hebben de Belgen met Evenepoel, Philipsen én Wout van Aert drie kopmannen die het kan uitspelen.

De volledige Belgische selectie voor het WK bij de mannen, gepland op zondag 6 augustus, wordt in de slotweek van de Tour de France bekendgemaakt.

Op het lokale circuit van de WK-wegwedstrijd in Glasgow, dat 14,3 kilometer lang is en tien keer gerond moet worden, is een helling van 200 meter aan 7,7% de scherprechter. Dat is niet de enige lastigheid, want elk finalerondje bevat 193 hoogtemeters. In totaal rijden de mannen 277,6 kilometer, met daarin 3.167 hoogtemeters.

In de Zomergids van RIDE Magazine liet Jasper Philipsen al weten dat het WK wielrennen hoog op zijn verlanglijstje staat, als hij moet kiezen tussen het WK en Parijs-Roubaix. “Geen twijfel: het wereldkampioenschap. Zoals Remco Evenepoel die nu een jaar lang met die trui mag rondfietsen, daar gaat weinig boven denk ik. Voor alle duidelijkheid: Parijs-Roubaix winnen, schat ik ook bijzonder hoog in hé. Laat daar vooral geen misverstanden over bestaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.