‘Jasper Philipsen lijkt langer te blijven bij Alpecin-Deceuninck’
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 11 april 2024 om 10:23

‘Jasper Philipsen lijkt langer te blijven bij Alpecin-Deceuninck’

Jasper Philipsen is samen met Mathieu van der Poel de sterkhouder bij Alpecin-Deceuninck, maar het is niet zeker dat de Vlam van Ham volgend seizoen nog voor de ploeg rijdt. Philipsen zit namelijk in zijn laatste contractjaar en er is interesse van verschillende ploegen. Toch lijkt Philipsen niet van plan om andere oorden op te zoeken.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Volgens Het Laatste Nieuws groeien Philipsen en Alpecin-Deceuninck steeds dichter naar elkaar toe. De Belgische formatie van de broers Philip en Christoph Roodhooft zou momenteel in polepositie liggen om de 26-jarige sprinter langer aan zich te binden. Zijn management laat aan de Belgische krant weten dat de beslissing binnen een maand wordt genomen.

Eerder schreef GCN dat Philipsen graag een contract voor de komende vier seizoenen wil tekenen en kan rekenen op interesse van BORA-hansgrohe, UAE Emirates, Tudor Pro Cycling en dus zijn huidige werkgever Alpecin-Deceuninck.

Een van de redenen dat Philipsen zich aan een ploeg wil verbinden tot eind 2028, is volgens GCN dat het WK dat jaar plaatsvindt in Abu Dhabi. Daar zou hij als sprinter een kans maken op de wereldtitel. Als eigenaar van de regenboogtrui, zou hij vervolgens nog ergens een dik contract kunnen tekenen, luidt de redenering.

“Ik heb Alex (zijn nieuwe manager Alex Carrera, red.) gezegd dat de komende vier, vijf jaar mijn topjaren zullen worden”, gaf Philipsen eerder aan in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Ik hoop een ploeg te vinden waar ik het beste uit mezelf kan halen. Dat kan ook in mijn huidige ploeg zijn. Alle opties zijn open. Ik zal het volledige plaatje bekijken en dan beslissen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.