vrijdag 12 juli 2024 om 15:00

Jasper Philipsen na wegvallen twee ploegmaats Tour: “Misschien iets minder initiatief nemen”

Video Jasper Philipsen krijgt in etappe 13 van de Tour de France mogelijks weer een sprinterskans voorgeschoteld. De Limburger van Alpecin-Deceuninck heeft zijn ritzege wel al beet, maar hoop vurig op een tweede.

“Ik voel me op zich goed, het zijn lastige dagen geweest. Ik heb zeker afgezien, maar dit is een nieuwe dag en nieuwe benen. Op zich kan ik die opeenvolging van lastige etappes wel aan. Vandaag volgt er een nieuwe kans, die ik wil proberen nemen. Het echte zwaarste deel van de Tour moet nog komen.”

Philipsen verloor met Søren Kragh Andersen en Jonas Rickaert in de rit van gisteren wel twee belangrijke ploegmaats voor zijn sprinttrein. “We moeten onszelf aanpassen aan een nieuwe situatie”, zegt Philipsen daarover. “Minder het heft in handen nemen, omdat we de mankracht niet hebben met twee renners minder. Maar het is geen drama.”

Tot slot: wat zou een tweede ritzege voor Philipsen betekenen? “Je probeert altijd zo hoog mogelijk te mikken. De kansen die voorbij zijn, zijn gepasseerd. Die voor ons liggen proberen we te nemen. Ik hoop op die tweede ritzege.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.