dinsdag 9 juli 2024 om 18:00

Jasper Philipsen haalt zijn gram na bewogen week: “Hier ga ik met de ploeg van genieten”

Video Na tien Tourritten heeft Jasper Philipsen zijn ritzege in de Tour de France beet. De Limburger van Alpecin-Deceuninck sprak na afloop meteen over een opluchting in het flashinterview.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Vorige week was geen goede week voor onze ploeg, al hadden we natuurlijk ook wat pech”, stelde Philipsen. “Ik ben blij en opgelucht dat we nu onze sterkte konden tonen met de lead out-trein. We hebben de perfecte sprintvoorbereiding neergezet, eindelijk hebben we kunnen doen waar we voor gekomen waren. Al was het tricky met die bocht op het einde.”

Volgens Philipsen is er wel een reden waarom hij in het begin nog niet aan winnen toekwam. “Iedereen van de ploeg is aan het groeien in de Tour. Misschien ben ik niet in beste vorm aan de Tour begonnen, maar we voelen ons nu gezond en goed. Het is al etappe 10, we hadden vijf sprints zonder zege. Maar de ploeg bleef altijd in ons geloven. Het is goed om de tweede week te starten met een ritzege.”

Al is Philipsen nog niet uitgeteld. “Er zitten nog mooie ritten aan te komen, waar ik mijn kracht wil uitspelen. Het groen? Biniam Girmay doet een sterke Tour tot nu toe. Hij staat veel punten voor, en ik focuste me in de eerste plaats op ritzeges. Nu kijk ik uit naar de volgende, we willen er zo veel mogelijk. En we kijken dan wel waar we uitkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.