vrijdag 12 juli 2024 om 17:24

Jasper Philipsen pakt zijn tweede ritzege: “Geen slechte Tour”

Video Jasper Philipsen heeft voor de tweede keer deze Tour de France zijn handen in de lucht mogen steken. De renner van Alpecin-Deceuninck sprintte na een razendsnelle rit naar de zege in Pau. Hij had voorlopig zijn beste dag in deze Ronde van Frankrijk, zei hij in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het ging vanaf de start vol gas, het peloton viel nooit stil”, begon Philipsen zijn verhaal. “Er waren waaiers en er kwam een grote groep voorop. We hadden twee renners mee, met Mathieu en Axel Laurance. Ik dacht dat ze het zouden halen, maar het peloton bleef maar gaan. Zelf bleef ik erin geloven, want het gevoel was goed, veel beter dan in de voorbije weken.”

Philipsen begon met vertrouwen aan zijn sprint, waarin hij Wout van Aert af wist te houden. “Ik werd perfect gepiloteerd door Christophe Laporte. Ik zat een beetje in de wind, dus ik moest vroeg aangaan. Ik kon hem voorbijsteken. Ik ben heel blij met mijn sprint en mijn gevoel.”

Beste dag tot nog toe
Het was na een zware dag geen typische massasprint, bevestigt Philipsen. “Ik had mijn beste dag tot nog toe in deze Tour de France. We hadden niet de beste start. Qua gevoel en met wat pech. Maar ik ben blij dat we het om hebben kunnen keren. Met twee ritzeges is het geen slechte Tour. Of ik meer wil? Dat wil je altijd. Maar je moet het dag per dag bekijken en genieten van de winst van vandaag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.