Jasper Philipsen reageert op declassering: “Ik probeer een faire sprinter te zijn”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 08:42

Jasper Philipsen reageert op declassering: “Ik probeer een faire sprinter te zijn”

Jasper Philipsen heeft gereageerd op zijn declassering in rit zes van de Tour de France. De Belgische sprinter geeft aan dat hij nooit een andere renner bewust hindert of in gevaar brengt. “De jury vindt dat ik dat donderdag wel heb gedaan en dat accepteer ik”, vertelt Philipsen via de officiële kanalen van zijn team.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen eindigde donderdag als tweede achter Dylan Groenewegen in Dijon, maar werd na afloop gedeclasseerd door de UCI. De Internationale Wielerunie vond dat de snelle man van Alpecin-Deceuninck teveel afweek van zijn lijn en landgenoot Wout van Aert meenam naar de hekken. Hij werd vervolgens teruggezet naar de laatste plaats van het peloton.

“Natuurlijk ben ik zeer teleurgesteld. Omdat ik net geklopt werd in de sprint en ik het perfecte werk van mijn teamgenoten niet kon afmaken, maar nog meer omdat ik gedeclasseerd ben. Over de declassering; ik kan niets anders doen dan de beslissing van de jury te accepteren. Ik probeer een faire sprinter te zijn, ik heb geen enkele intentie om andere renners te hinderen of in gevaar te brengen. De jury vindt dat ik dat wel gedaan heb vandaag en ik twijfel er niet aan dat ze hun beslissing nauwkeurig hebben genomen”, aldus Philipsen.

“Het is geen makkelijke eerste week voor mij geweest, maar we geven niet op”, gaat hij verder. “De conditie is goed en het team doet het perfect. Er zijn nog een aantal mogelijkheden om te sprinten, dus we absoluut zullen blijven proberen om een etappe in deze Ronde van Frankrijk te winnen.”

Reactie Roodhooft
Manager Christoph Roodhooft reageerde eerder al op de declassering voor de camera van onder meer WielerFlits. “Het is heel duidelijk dat de boarding niet rechtdoor staat. En op het moment Wout van Aert wat naar binnenkomt, houdt hij ook wat in. Het kwam allemaal een beetje samen. Ik vind het geen manoeuvre dat het 100% rechtvaardigt. Maar er valt voor beide kanten iets te zeggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.