Jasper Philipsen voelt zich geviseerd: “Vrees dat ik niet meer op instinct ga kunnen sprinten”
foto: cor Vos
zaterdag 6 juli 2024 om 09:52

Jasper Philipsen voelt zich geviseerd: “Vrees dat ik niet meer op instinct ga kunnen sprinten”

Jasper Philipsen voelt zich geviseerd. In zijn column in Het Belang van Limburg vertelt de Belgische sprinter dat zijn declassering zeer hard binnenkwam én dat hij vreest dat hij de komende sprints anders zal moeten aanpakken. “Ik zal me meer bewust moeten worden van mijn bewegingen tijdens zo’n eindsprint.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een serieuze opeenstapeling van dompers, dat kan je wel zeggen. Allereerst ben je teleurgesteld omdat je geen goede eerste week neerzet en omdat alles lijkt tegen te zitten. Maar toen moesten die twee boodschappen van de jury nog komen. Ik kan je verklappen dat ik niet de hele tijd positief ben gebleven. Vooral omdat ik me in eerste instantie van geen kwaad bewust was.”

“Ik heb op geen enkel moment de intentie gehad om een collega in gevaar te brengen. Vandaar dat die beslissingen zo hard binnenkwamen bij mij”, vertelt Philipsen. “Na wat er donderdag gebeurd is, voel ik me wel geviseerd. In het verleden zijn er namelijk al veel ergere dingen gebeurd.”

De snelle man van Alpecin-Deceuninck denkt dat het in de komende sprints dus ook anders zal zijn. “Ik weet dat ik bij de komende sprintkansen niet zou mogen verkrampen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tot dusver spurtte ik puur op instinct. Ik vrees dat zoiets moeilijker wordt en dat ik me meer bewust zal moeten worden van mijn bewegingen tijdens zo’n eindsprint.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.