maandag 1 juli 2024 om 11:59

Jasper Philipsen wil graag winnen met Van der Poel als lead-out: “Móéten winnen is een groot woord”

Video Jasper Philipsen wil niet te hard van stapel lopen als het gaat om zijn ambities voor de derde etappe van de Tour de France. Voor de kopman van Alpecin-Deceuninck is het een van meerdere sprintkansen. “Móéten winnen is een groot woord, maar natuurlijk wil ik graag winnen en we zijn er zeker capabel voor. Maar alles moet meezitten”, is hij realistisch.

Philipsen zal alvast kunnen rekenen op de steun van wereldkampioen Mathieu van der Poel in de voorbereiding van de sprint. “We hebben de Ronde van België gereden met Robbe Ghys en Ronas Rickaert, die er nu bij zijn  en dan komt Mathieu daar nog bij. In het beste geval kunnen we dat potentieel volledig benutten, maar laat ons zien hoe dat het loopt”, legt Philipsen uit.

“De eerste sprint is altijd spannend, de waardeverhoudingen moeten nog bepaald worden. Er zijn veel snelle jongens op papier, maar ik kijk er wel naar uit”, zegt hij. “Ik hoop ook vandaag meteen mezelf te meten en meteen de kans te pakken. Er komen nog kansen, maar vandaag zou wel mooi zijn. Iedereen wil meteen scoren, maar we zijn nog maar op dag drie. Het zal er zeker hectisch aan toe gaan.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de andere hoofdrolspelers na de vierde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.