Jasper Schoofs pakt zilver op WK: “Dacht aanvankelijk goud gewonnen te hebben”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 12:44

Jasper Schoofs pakt zilver op WK: “Dacht aanvankelijk goud gewonnen te hebben”

Een kleine twee weken na zijn tweede plaats op het EK tijdrijden volgde voor Jasper Schoofs ook een zilveren medaille op het WK tegen de klok. “Nu overheerst wel trots, maar eerst was ik toch wat teleurgesteld omdat het wéér niet die eerste plaats was”, zegt de 18-jarige renner in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Al de vijfde keer net niet, dit seizoen”, zucht Schoofs, die ook tweede was in de tijdritten van de Guido Reybrouck Classic (2.1), LVM Saarland Trofeo (2.Ncup) en het Belgisch kampioenschap. Dit keer dacht Schoofs even dat hij wél eerste was geworden. Net na de finish balde hij van vreugde zijn vuist. “Maar dan bleek het toch geen feest.”

Toch was het een goede dag voor de Belgen. Schoofs werd op het podium namelijk geflankeerd door Matisse Van Kerckhove. Laatstgenoemde, die de geblesseerde Aldo Taillieu verving, werd derde. “Dat was best speciaal natuurlijk, zo met twee Belgen. Matisse heeft zich alvast een waardige vervanger getoond van Aldo Taillieu.”

M&M’s
De 18-jarige Schoofs zal volgend jaar uitkomen voor de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step. “Maar eerst ga ik toch nog genieten van mijn periode als junior, waarschijnlijk de mooiste tijd die je kan beleven als wielrenner. Ik weet ook dat ik als prof nog stappen zal moeten zetten, onder andere wat betreft mijn voeding. Die is nog geen 100%… Als ik M&M’s zie, kijken die me altijd heel lief aan”, zegt hij lachend. “Hopelijk kan ik er daar toch wat van blijven eten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.