Jasper Stuyven in tranen na dramatische ontknoping in Troyes: “Weer hetzelfde liedje”
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2024 om 19:56

Jasper Stuyven in tranen na dramatische ontknoping in Troyes: “Weer hetzelfde liedje”

Jasper Stuyven was ontzettend dicht bij de zege in de negende etappe van de Tour de France. In de gravelrit naar Troyes reed hij weg uit de kopgroep, maar een kilometer voor de finish keerden zijn medevluchters terug. “Vrij pijnlijk”, zei de Belg, die na afloop in tranen was, bij Sporza.

“Ik zocht een moment om weg te geraken en dat was gelukt”, aldus Stuyven, die op een dikke elf kilometer van de finish voor de aanval koos. “Ik weet niet hoe hard ze achter mij naar elkaar keken, maar misschien net niet genoeg. De wind stond ook hard in het nadeel. Ik hoopte dat er in het centrum wat meer beschutting zou zijn, maar dat was niet het geval. Tot op twee kilometer van het einde zag ik het zitten, maar de wind stond hard op kop. Dan zag ik hen naderen.”

Mocht Stuyven hebben gezegevierd in Troyes, dan was het voor de 32-jarige Leuvenaar een primeur geweest. Hij won namelijk nog nooit in de Tour de France. “Tien jaar geleden zeiden ze dat ik wel een rit zou winnen. Het is weer hetzelfde liedje”, aldus de teleurgestelde renner van Lidl-Trek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.