Jay Vine keert vier maanden na horrorcrash in Ronde van het Baskenland terug in koers
foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2024 om 08:29

Jay Vine keert vier maanden na horrorcrash in Ronde van het Baskenland terug in koers

Jay Vine is klaar om weer te koersen. De Australiër was begin april een van de voornaamste slachtoffers van de grote val in de Ronde van het Baskenland, waar onder meer ook Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard bij betrokken waren. Terwijl die renners alweer grootse dingen lieten zien, zal Vine in de Ronde van Burgos (5-9 augustus) zijn eerste wedstrijdkilometers maken.

Vine brak een nek- en twee borstwervels bij zijn val in de Ronde van het Baskenland. De klimmer van UAE Emirates hoefde niet geopereerd te worden, maar moest wel zes weken een nekbrace dragen. Acht weken na de val kon hij weer fietsen. Het duurde echter nog tot begin juli voordat de artsen hem toestemming gaven om ook afdalingen te doen. Tot die tijd mocht de 28-jarige renner enkel bergop rijden.

En nu maakt Vine dus zijn rentree, vier maanden na zijn val in de Ronde van het Baskenland. Hij zal dat aan de zijde doen van Rafal Majka, Igor Arrieta, Finn Fisher-Black, Alvaro Hodeg, Ivo Oliveira en Duarte Marivoet. Laatstgenoemde rijdt normaal gesproken voor de opleidingsploeg van UAE Emirates (UAE Emirates Gen Z), maar de 19-jarige Belg mag zich deze week laten zien tussen de grote jongens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.