Jay Vine verrast op Pico Jano: “Plan was eigenlijk vroege vlucht, dit is onwerkelijk”
foto: Cor Vos
donderdag 25 augustus 2022 om 17:42

Jay Vine verrast op Pico Jano: “Plan was eigenlijk vroege vlucht, dit is onwerkelijk”

Jay Vine heeft de zesde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Australiër van Alpecin-Deceuninck viel op enkele kilometers van de finish aan, kreeg een ontketende Remco Evenepoel en Enric Mas achter zich, maar hield sterk stand. “Het is onwerkelijk”.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Voor Vine is het zijn eerste profzege, nadat hij dit seizoen een aantal keer dicht bij de zege was. “Het is ongelooflijk, ik heb hier heel hard voor gewerkt”, vertelde de jonge renners na afloop in het flashinterview. “Ik wou mee met de ontsnapping van de dag, maar ik kreeg te maken met een lekke band. Dat ik het dan afmaak in de klassementsgroep, is onwerkelijk.”

Op een aantal kilometers van de finish ging Vine aan. Alleen Mark Padun bleef nog over uit de vlucht. “Ik moest van ver aangaan. Ik was echter geen gevaar voor het klassement, waardoor niemand naar mij keek”, aldus Vine. “Er gingen heel wat dingen door mijn hoofd. Ik heb vooral aan mijn vrouw gedacht, zij heeft de laatste jaren alles voor mij gedaan. Het is tijd voor mij om dat terug te betalen”, zei hij met een glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.