WK 2024: Vine verspeelt door ‘domme val’ podiumkansen in tijdrit, wegrit lijkt niet in gevaar te komen
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 10:39

WK 2024: Vine verspeelt door ‘domme val’ podiumkansen in tijdrit, wegrit lijkt niet in gevaar te komen

Update Jay Vine streed mee om de medailles op het WK tijdrijden in Zürich, maar toen ging het plots mis. De Australiër kwam hard ten val, reed gehavend naar de streep en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. “Het is hartverscheurend om te bedenken hoe het had kunnen zijn”, treurt Vine op Instagram.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Een domme fout op een niet-technisch deel van het parcours kost me mogelijk de bronzen medaille”, vervolgt de 28-jarige renner. Vine finishte uiteindelijk op dertig seconden van Edoardo Affini, die als nummer drie op het podium stond, naast Filippo Ganna en winnaar Remco Evenepoel. “Ik ging gewoon harder door een bocht ik deed tijdens de verkenning en raakte van de weg. Zo simpel is het.”

“Ik ga mezelf hier nog een tijdje over beklagen. Hartverscheurend. Een vijfde plaats is nog steeds goed, maar voorlopig ben ik er kapot van. Sorry team, ik heb het echt geprobeerd”, sluit hij af.

Update 12.50 uur

Het gaat relatief goed met Jay Vine. Dat laat Adrian Rotunno, dokter bij UAE Emirates, weten in een persbericht van de ploeg. “Helaas is Jay Vine gevallen in de laatste afdaling van het WK tijdrijden gisteren. Gelukkig heeft hij geen hersenschudding of breuken”, klinkt het. “Hij had een snijwond aan de linkerkant van zijn voorhoofd. In het plaatselijke ziekenhuis zijn daar drie hechtingen aangebracht. Daarnaast had hij oppervlakkige schaafwonden op zijn schouder. Hij zou in staat moeten zijn om volgend weekend mee te doen aan de wegwedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.