Jayco AlUla slaat slag in ploegentijdrit Ronde van Slowakije
Foto: Cor Vos
woensdag 26 juni 2024 om 19:51

Jayco AlUla slaat slag in ploegentijdrit Ronde van Slowakije

Jayco AlUla heeft de openingsploegentijdrit in de Ronde van Slowakije gewonnen. Het Australische WorldTeam pakte woensdagavond meteen uit met een stevige voorsprong in de vijfdaagse. De Duitser Max Walscheid kwam als eerste van de ploeg over de streep en mag de leiderstrui aantrekken.

De Ronde van Slowakije begon in het verleden wel vaker met een proloog, maar deze keer stond er een niet te onderschatten ploegentijdrit van 28,8 kilometer op de planning. Zowel de start als de aankomst lagen in Dunajská Streda, en de blikvanger van de rit tegen de klok was het lokale autocircuit.

Ook nog opvallend: de renners hadden hun tijdritfietsen niet mee overgebracht naar Slowakije. De ploegentijdrit werd dus op gewone wegfietsen afgewerkt, wat de rit meteen een unicum in het wielerjaar maakt. Met Soudal Quick-Step, Cofidis en Jayco AlUla stonden er drie WorldTeams aan de start, die zich ook meteen tot de grote favorieten voor de eerste leidersplaats mochten rekenen.

Grote verschillen
Jayco AlUla ging iets na de klok van 19 uur als laatste van start, en beschikte over een volledig assortiment aan hardrijders. Naast leider Walscheid haalden immers ook Anders Foldager, Michael Hepburn, Callum Scotson, Amund Grøndahl Jansen, Felix Engelhardt en Mauro Schmid de selectie. Aan de finish waren ze bijna een halve minuut sneller dan de selectie van Soudal Quick-Step met blikvanger Julian Alaphilippe.

Q36.5 strandde iets verder, op 36 seconden. Nummer vier in de uitslag, Lotto Dstny, moest zelfs al bijna een minuut toegeven. Engelhardt en Schmid doen zo meteen een goede zaak in het klassement van het rondje, dat nog tot zondag duurt.


AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.