Jefferson Alexander Cepeda slaat dubbelslag in Tour de l’Ain na knappe solo
foto: Cor Vos (archief)
zondag 14 juli 2024 om 15:35

Jefferson Alexander Cepeda slaat dubbelslag in Tour de l’Ain na knappe solo

Jefferson Alexander Cepeda heeft de tweede rit van de Tour de l’Ain gewonnen. De Ecuadoraan ging solo op 26 kilometer van de streep en hield knap vol. Cepeda is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De tweede etappe van de Franse rittenkoers kende heel wat hoogtemeters en nodigde uit tot aanvallen. Pierre Latour (TotalEnergies) en Célestin Guillon (Van Rysel-Roubaix) deden dat ook, de twee Fransmannen trokken samen de bergen in. Het peloton miskeek zich zaterdag op de vluchters, maar dat gebeurde zondag niet. Ze waren heel alert en lieten de vluchters nooit ver wegrijden.

Cepeda solo
Guillon hield het iets langer vol dan Latour, maar werd uiteindelijk ook op ruime afstand van de finish gegrepen. De koers barstte echt los op de Col de Menthières (9,7 kilometer aan 6%), de laatste gecategoriseerde beklimming van de dag. EF Education-EasyPost zette zich daar op kop voor Jefferson Alexander Cepeda, die al snel solo op zoek ging naar de top. Even kreeg hij Victor Lafay mee, die zijn rentree maakt in het peloton deze rittenkoers, maar lang duurde dat niet.

Cepeda bereikte op zijn eentje de top, maar Antonio Pedrero zat niet al te ver. De Spanjaard van Movistar reed ook nog eens een goede afdaling, maar toen het weer bergop ging, zag hij Cepeda weer verder wegrijden. De kleine Ecuadoraan ging zo met een voorsprong van een goede 30 seconden de laatste kilometers in. In het uitgedunde peloton waren het voornamelijk Groupama-FDJ en Decathlon AG2R La Mondiale die het kopwerk verzorgden.

Dubbelslag Cepeda
De Franse ploegen slaagden er niet in om Cepeda nog bij de lurven te vatten. De klimmer had zeer goede benen, hij rondde een solo van 26 kilometer feilloos af. Cepeda is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. De overige podiumplaatsen gingen naar Stefano Oldani en Rudy Molard.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.